עוגת תפוחים הכי שווה שיש
בצק מתקתק וחלומי עם מלית משגעת
הגיע הזמן לשדרג את משחק העוגות שלכם עם עוגת התפוחים ששברה את הרשת שבטח גם תגרום לכם להתאהב!
קבלו מתכון לעוגת תפוחים הכי שווה שיש, בשילוב טעמים של בצק מתקתק ורך בפריכות עדינה, העוטף מלית משגעת של תפוחים עסיסיים בקינמון.
עוגה אגדית במרקמה המטריף ומרשימה בחווית הטעמים העשירה שמספקת בכל ביס וביס. איך שלוקחים ביס ראשון תתחרטו שלא הכנתם כבר מקודם!
מתכון באדיבות: אצל ברכה במטבח
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה 26-30
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 2 ¼ כוסות קמח (מנופה)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר לבן (אפשר להשתמש בכוס סוכר לאוהבי מתוק)
- גרד מחצי לימון
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
למלית:
- 6 תפוחים חמוצים
- 50 גרם סוכר לבן (או חום או מעורבב)
- 1 כפית קינמון
לציפוי פודינג:
- 2 ביצים
- 3 כפות חלב
- 1 כף סוכר
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
- להכנת המלית - אין צורך בריכוך או בישול של התפוחים. שוטפים אותם ומקלפים (אפשר להשאיר עם קליפה גם). לנקות מגרעינים ואז חותכים לרבעים ,ואז לפרוסות. מערבבים עם הסוכר וקינמון.
- להכנת ציפוי - מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב.
- להרכבה - את חומרי הבצק נלוש היטב. אפשר לערבב גם עם מיקסר ידני או לישה ביד.
- לאחר שלשנו היטב את הבצק, משמנים תבנית עגולה כולל הדפנות, או מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים רק את הדפנות.
- לקחת קצת מהבצק ולהניח בצד. (בצק זה ישמש לרצועות שנניח מעל התפוחים) ואת שאר הבצק משטחים בעזרת היד בתחתית התבנית וקצת בדפנות התבנית.
- את התבנית מכניסים למקרר למשך חצי שעה. לאחר מכן מוציאים ומסדרים את מלית התפוחים מעל הבצק.
- מעל התפוחים ליצוק באופן שווה את ציפוי הפודינג.
- את הבצק שהשארנו בצד לרדד ולחתוך לרצועות ואז להניח מעל בצורת רצועות או לפורר מעל.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35-45 דקות.
- שהעוגה קרה אפשר לפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת תפוחים זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
האם אפשר לעשות אותה בגירסת פרווה?
אפשר לנסות עם תחליף חמאה כמו מחמאה וחלב סויה או מים במקום החלב. או לחלופין בבקשה כמה מתכוני עוגת תפוחים פרווה מושלמים בקישור כאן.
ציפוי הפודינג היה דיי נוזלי ולא התמזג באפייה כלל, עם החיתוך של הפרוסה הראשונה, כל הנוזלים פרצו החוצה. מציינת שהעוגה הייתה אפוייה נהדר מכל צידיה, חמטה ולמעלה…
איפה הייתה הטעות שלי? מה ניתן לעשות שלא יקרה שנית, פרט לזה העוגה הייתה נהדרת, יפה וטעימה מאוד !
היי, קודם כל לא לדאוג, לומדים לאט ולאט וכיף לשמוע שיצא טעים! להבא להקפיד שהפודינג הינו במרקם הנכון ולא נוזלי מדי, ואפשר להמתין שהעוגה תצטנן ואז הפודינג מתייצב ולא נוזל כשחותכים, בהצלחה בפעם הבאה!
האם יש גירסא טבעונית, כלומר ללא ביצים?
היי שושי, לא ניסינו במתכון הזה אך בד"כ במתכוני עוגות ניתן להחליף כל ביצה ב 1/4 כוס רסק תפוחים או חצי בננה בשלה או 1/4 כוס מיץ תפוחים לא ממותק או כף אגר אגר. בהצלחה!