|

עוגה בחושה קלה עם תפוחים

שילוב טעמים מנצח במרקם מושלם
בהשראת: מרי שקד שירזי
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
עוגה בחושה

כולם יודעים שהכי מושלם לשבת מתוקה ומדהימה זה לפתוח אותה עם עוגת תפוחים מפנקת שתדאג להשאיר את כולם בטירוף!

קבלו מתכון לעוגה בחושה הכי קלה להכנה, עם שילוב טעמים מנצח של שמנת חמוצה המעניקה מרקם מושלם, עם תפוחים עסיסיים ומפנקים.

עוגה טעימה שתמיד טוב שיש על השיש לנשנוש מענג במיוחד. מומלץ מראש להכפיל כמויות כי אתם בטח תחסלו!

מתכון באדיבות: מרי שקד שירזי

ספר המתכונים של מרי שקד שירזי

 

עוגה בחושה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגה בחושה

עוגה בחושה קלה עם תפוחים

שילוב טעמים מנצח במרקם מושלם
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שקד שירזי

ציוד

תבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק
כוס מדידה 200 מ"ל

המצרכים

  • 2 תפוחי עץ (קלופים חתוכים לקוביות גדולות)
  • 1 כף קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • ניקח שני תפוחי עץ חתוכים לקוביות גדולות. נשים בקערה יחד עם כף קמח, כף סוכר וכפית קינמון.
  • נערבב קצת ואז לתת להם לשבת יחד 10 דקות.
  • בינתיים מערבלים במיקסר (3-4 דקות) את החצי כוס שמן, כוס סוכר, שלוש ביצים וכפית תמצית וניל.
  • נוסיף לסירוגין שתי כוסות קמח תופח וגביע שמנת חמוצה
  • נערבב רק עד שנטמע, לא יותר. נעביר לתבנית עגולה 26 משומנת או שתי תבניות אינגליש קייק.
  • נפזר את הפירות החתוכים יחד, כף סוכר ומעט קינמון.
  • נאפה כ-50 דקות בחום של 175 מעלות.
  • כשהעוגה קרה מפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגה בחושה


שאלות נפוצות: עוגה בחושה תפוחים

איזה סוג של תפוחים?
אני השתמשתי בירוקים, אפשר כל סוג.
אפשר לעשות עם פרי אחר?
אפשר עם כל פרי שאוהבים, לא חובה תפוחים.

מה חושבים על: עוגה בחושה תפוחים

עוגה בחושה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגה בחושה קלה עם תפוחים – מרי שקד שירזי
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה | להזמנות, סדנאות ועוד: המטבח של מרוש׳קה

Similar Posts

17 Comments

  1. ערב טוב לעורכת המתכון, במתכון כתוב להשתמש בכוס מדידה של 200 מ"ל, איזה כמות של סוכר וקמח תופח להשתמש בגרמים ?
    אשמח לברר נקודה זאת, כמה סוכר וכמה קמח למתכון הזה, תודה מראש, על מענה בעניין, מרים.

    1. היי מרים היקרה,
      נשמח מאוד לענות על שאלתך:
      כוס סוכר – 200 גרם
      כוס קמח – 140 גרם (במתכון יש 2 כוסות, דהיינו 280 גרם)
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    בלי קנמון יצאה נהדרת שמרה על טעם הטוב והריחני של התפוח ממליצה בלי תבלינים

    1. אפשר לנסות עם קצפת צמחית או יותר מיץ תפוזים. לחלופים נשמח להמליץ על כמה מתכונים דומים לעוגת תפוחים פרווה: כאן וגם כאן

    1. היי גילה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ במתכוני עוגות (לא עוגות גבינה) ניתן להחליף את השמנת החמוצה בכמות זהה של יוגורט/רוויון/חלב או בשמנת צמחית/מיץ תפוזים וכדו' לפרווה.בהצלחה!

    1. היי שרית, אמנם לא ניסינו במתכון הזה, אך במתכוני עוגות בד"כ ניתן להמיר כל ביצה במתכון ב 1/4 כוס רסק תפוחים או חצי בננה בשלה. בהצלחה!

  3. עכשיו הכנתי את העוגה והכנסתי לתנור
    מה שהיה חשוב לי לציין, את המרשם. כתוב ברור ומסודר. ממש נהניתי. (כי יש מתכונים מבולבלים ולא ברורים, שלא מציינים את כל השלבים).
    יחד עם זאת אני חושבת ששני כוסות קמח, זה יותר מדי.
    אז תודה

      1. שאלה לי אם אופים בשתי תבניות אינגליש קיק יש אפשרות לשמור אחת במקרר ? תודה

4.22 from 14 votes (14 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements