עוגת שוקולד גבוהה ללא קמח
רכות מטריפה עם טעם עשיר
בא לכם לצלול בבריכה של שוקולד מפנקת ואף פעם לא לצאת? תכירו את עוגת השוקולד שתשאיר אתכם מטורפים!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד מצויינת שמכינים ללא קמח, שתמיד יוצאת גבוהה עם רכות מטריפה, עם מרקם שוקולד עשיר וגנאש שוקולד מושחת ביותר.
עוגה מדהימה ומרשימה שמכינים בקלי קלות ומפנקים בה את המשפחה בחווית טעמים עשירה שרק שוקולד יכול לספק. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: נורית כחלון סיני
ספר המתכונים של נורית כחלון סיני
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 10/25
המצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמן
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 6 כפות גדושות קורנפלור (אפשרי קמח רגיל אם אין בעית גלוטן)
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס קקאו מנופה
- 1 שקית סוכר וניל
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- ממיסים במיקרו או על בן מארי את ה-200 גרם שוקולד מריר עם כוס שמן ואז מקררים.
- מקציפים את ה-5 ביצים עם כוס סוכר לקצף חזק ונפוח (לפחות 5 דקות). לאחר מכן מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקצף הביצים את תערובת השוקולד בזרם דק.
- מערבבים 6 כפות גדושות קורנפלור (אפשרי קמח רגיל אם אין בעיית גלוטן) עם שקית אבקת אפיה, 1/2 כוס קקאו מנופה ושקית וניל.
- מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים בזהירות.
- משמנים תבנית אפייה ושופכים מחצית מהתערובת. אפשר לפזר שערות חלבה, ומעל לשפוך את יתרת התערובת.
- אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך.
- להכנת גנאש שוקולד - ממיסים במיקרו את ה-100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם שוקולד חלב עם 100 גרם שמנת מתוקה. מקררים ושופכים על העוגה שהיא קרה לגמרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
להוסיף את הקורנפלור והקקאו בתנועות עטיפה, או שאפשר למיקסר? למיקסר. |
צריך להפריד ביצים? אין צורך, להקציף את הביצים שלמות. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולד – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_
אפשר להפוך את זה לווניל או לשים משהו במקום הקקאו ???
היי שירה,
אפשר לוותר על הקקאו.
את רוצה להפוך את כל העוגה לעוגת וניל?
באיזה כוס משתמשים
היי איציק,
כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה 🙂
על מנת לאפות בתבנית 26 לדעתך להכפיל את הכמויות?
היי חוה,
לדעתנו הכמות כפי שהיא כעת תספיק לתבנית 26, על כן אין צורך להכפיל.
בהצלחה 🙂
האם העוגה צריכה לצאת רכה מבפנים או אפויה לגמרי?
היי!
העוגה צריכה להיות אפויה לגמרי לפני ששמים עליה את הגנאש 🙂
בהצלחה!
מעולה !!!
איזה מילוי אחר אפשר
היי רות!
האם את מתכוונת לציפוי?
לא הבנתי איזה תבנית צריך?
המתכון בתמונה היא תבנית אינגליש קייק 25*10.
האם אפשר להמיר גנש במשהו לא חלבי רוצה שיהיה פרווה
אפשר את אותו ציפוי להכין עם שמנת צמחית.
האם אפשר בלי מיקסר?
אפשר לנסות ערבוב ידני אך לא יתקבל אותו גובה ואווריריות, מכיוון שההקצפה הראשונה למשך כחמש דקות חשובה וקשה לעשות ככה ידנית. בהצלחה!