עוגת מוס מארס חגיגית ומרשימה
במראה מהמם וטעם עשיר ומענג
הקינוח הכי מהמם שיצא לכם להכין – תכירו את עוגת המוס הכי חגיגית שיש שתשאיר את כל האורחים בשוק!
קבלו מתכון לעוגת מוס מארס נדירה ומדהימה, המורכבת מבסיס קרם שבבי פייטה / וופל משגע, המשודרג במוס נוגט מענג מעל בנוסף לשכבת קרמל ומתוקה וציפוי שוקולד מושחת ביותר.
עוגה יפהפיה ומרהיבה שתמיד מרשימה את כולם במראה האגדי שלי בנוסף לחווית הטעמים המענגת שאי אפשר להפסיק לזלול! תודה ענקית לענבל ששיתפה בקבוצתנו מתכון מושלם זה.
מתכון באדיבות: ענבל בן ברוך – ענבלוגה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
רינג אינגליש קייק (לתבנית גדולה יותר להכפיל כמויות)
המצרכים
בסיס:
- 120 גרם ממרח שוקולד (חלב פרה עלית)
- 120 גרם שבבי פייטה / שבבי וופל בלגי (ניתן להשיג בחנויות לדברי אפייה)
- 40 גרם מרגרינה (או חמאה)
למוס נוגט:
- 375 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד פרה חלב במילוי קרם נוגט
- 100 שוקולד לבן
- 80 גרם אבקת נוגט
לשכבת קרמל:
- 250 גרם קרמל (ניתן להשיג בחנויות לדברי אפייה)
- 2 כפות מים חמים
- 30 גרם שקדים (קלופים וקלויים, קצוצים גס)
לציפוי שוקולד:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 שוקולד פרה חלב במילוי קרם נוגט
- ¾ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- להכנת הבסיס - מחממים מעט את ממרח שוקולד הפרה במיקרו ואז מוסיפים לשבבי הפייטה/וופל בלגי ומערבבים היטב עד שכל הפירורים מצופים.
- ממיסיפ חמאה ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומשטחים על גבי התבנית, מהדקים היטב לתחתית בעזרת בטן של כף.
- לשכבת המוס - מרתיחים 250 גרם שמנת (לשים לב לא להשתמש בכל כמות השמנת במתכון) ואז ממיסים את 2 סוגי השוקולדים. לאחר שנמסו מוסיפים את אבקת הנוגט ומערבביפ היטב עד שהיא נמסה בתוך התערובת.
- עוטפים בניילון נצמד ושמים שעה במקפיא או עד שהקרם קר מאוד ואז שמים במיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים עד למוס יציב מאוד ( להיזהר מהקצפת יתר) ושופכים על גבי שכבת הבסיס.
- מכניסים למקפיא להתייצבות כחצי שעה
- להכנת שכבת הקרמל - מחממים את ממרח הקרמל והמים כ-20 שניות במיקרו עד שהקרמל נהיה חמים למגע.
- מערבבים היטב, ומוסיפים את השקדים. שופכים מעל שכבת המוס. מומלץ לשים בתוך שקית זילוף ולזלף על העוגה לשכבה אחידה, זה יותר קל. לאחר מכן מכניסים למקפיא לחצי שעה
- לציפוי השוקולד - מרתיחים את השמנת ומוסיפים את 2 סוגי השוקולד, מערבבים היטב עד להמסה מלאה ושופכים על שכבת הקרמל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגת מוס זו? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת מוס – ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם ודף פייסבוק!
שלום. האם אפשר להחליף את שבבי הפייטה במשהו אחר ללא גלוטן?
היי רעות,
אכן כן, אפשר להחליף לכל תוספת שנראית לך מתאימה לכאן, כמו שבבי שוקולד חלב ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
היי
מעל לשכבת השוקולד למעלה, נראה שיש עוד שכבת שוקולד דקה מבריקה.
זה לא שוקולד עם גלזורה או משהו כזה?
היי בקי!
יש רק שכבת שוקולד אחת לעוגה.
זו עוגה מטריפה, ממליצים לך מאוד להכין.
בהצלחה 🙂
מבקשת לדעת איזה גודל תבנית צריך לעוגת המרס לפי הכמויות הנתונות
תבנית רינג אינגליש קייק (לתבנית גדולה יותר להכפיל כמויות)
שלום אני רוצה להכין ואין לי קרמל האם ניתן להכין לבד? או לוותר על שכבה זו
בבקשה מתכון להכנת קרמל. לחלופין אפשר לוותר או לנסות עם ממרח ריבת חלב, אך זו כבר לא תהיה עוגת מארס. בהצלחה!
היי אין גלטין במוס ?
אין צורך בעוגה הזו.
כרמל זה בעצם טופי כרמל?
קרם טופי קרמל בהחלט.