| |

שטרודל פרג מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
בהשראת: ריקי כהן
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
שטרודל פרג

ישר מוינה אצלכם במטבח – תכירו את רולדת הפרג הכי נדירה וטעימה באוסטריה שתמצאו את עצמכם מכינים באופן קבוע כל שבוע!

קבלו מתכון לשטרודל פרג משגע מהמטבח הוינאי המשלב מלית פרג עשירה וטעימה עם בצק חלומי ברכות מטריפה, לקבלת ביס מושלם שפשוט נמס בפה.

מאפה נדיר ומדהים שתמיד יפתיע אתכם בכל ביס מחדש בטעם מענג המשאיר את כולם מכורים לעוד ועוד!

מתכון באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

 

שטרודל פרג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שטרודל פרג

שטרודל פרג מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולדות
באדיבות: ריקי כהן

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית)
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 מ"ל חלב חמים (⅓ כוס)
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 120 מ"ל חלב (חצי כוס)
  • 50 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת (מחצי לימון)
  • 200 גרם פרג שחור טחון
  • 1 כף רום (או ברנדי)
  • 1 חלבון
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה ללוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
  • להכנת המלית - נבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • נביא לסף רתיחה, ונוסיף פרג טחון ואז ננמיך את האש ונבשל עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
  • כשהתערובת לא חמה מדי נוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
  • להכנת השטרודל - נחלק את הבצק לשניים, כל חלק נרדד למלבן.
  • נמרח חצי ממלית הפרג ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
  • נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
  • נמרח בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
  • נצנן ולפני ההגשה נפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

למלית שוקולד עשירה:
לחמם שמנת מתוקה אחת רק עד רתיחה, נוסיף 300 גרם שוקולד מריר קצוץ, נסיר מהאש ונערבב עד שממיסים את השוקולד. נוסיף 50 גרם חמאה, כף אחת גדושה של קקאו וכ 100 גרם פירורי עוגיות (או ביסקוויטים) וניתן ערבוב טוב עד לתערובת אחידה. נצנן היטב שיהייה מעט סמיך ונוח למריחה, ניתן לשמור במקרר. אם המלית אינה סמיכה מספיק מומלץ להוסיף עוד קצת פירורי עוגיות.
*אפשר מי שאוהב, לשלב אגוזים קצוצים, או חלבה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שטרודל פרג


שאלות נפוצות: שטרודל פרג

אפשר למלא בשוקולד?
אפשר אבל  לדעתי ממרח שוקולד רגיל לא יתאים. צריך מילוי עשיר וסמיך פה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שטרודל פרג – Riki Cohen Wandratsch

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements