| | |

שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
בהשראת: ריקי כהן
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
שטרודל אגוזים

ישר מהמטבח הוינאי אצלכם במטבח – קבלו בתשואות את רולדת האגוזים הכי שווה באוסטריה שבמהירות תשאיר אתכם מכורים לחיים!

קבלו מתכון לשטרודל אגוזים נדיר ומושלם המשלב מלית אגוזים מפנקת ועשירה עם בצק חלומי ברכות מטריפה, לקבלת ביס מושלם במרקם שפשוט נמס בפה.

מעדן אגדי ונדיר שתמיד ירשים את כולם בכל ביס מחדש ויפתיע אותם בחווית טעמים מענגת שאף אחד לא יוכל להפסיק לזלול!

מתכון באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

 

שטרודל אגוזים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שטרודל אגוזים

שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולדות
באדיבות: ריקי כהן

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית)
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 מ"ל חלב חמים (⅓ כוס)
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 120 מ"ל חלב (חצי כוס)
  • 50 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת (מחצי לימון)
  • 250 גרם אגוזים טחונים (מלך,לוז,שקדים)
  • 1 כף רום (או ברנדי)
  • 1 חלבון
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה ללוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
  • להכנת המלית - נבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • נביא לסף רתיחה, ונוסיף את האגוזים הטחונים ואז ננמיך את האש ונבשל עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
  • כשהתערובת לא חמה מדי נוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
  • להכנת השטרודל - נחלק את הבצק לשניים, כל חלק נרדד למלבן.
  • נמרח חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
  • נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
  • נמרח בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
  • נצנן ולפני ההגשה נפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שטרודל אגוזים


שאלות נפוצות: שטרודל אגוזים

אפשר למלא בשוקולד?
אפשר אבל  לדעתי ממרח שוקולד רגיל לא יתאים. צריך מילוי עשיר וסמיך פה. אפשר גם למלא בפרג כמו מתכון זה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי – Riki Cohen Wandratsch

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    עוגה מוצלחת ביותר. אפשר להוריד את כמות הסוכר במלית ל50 גרם ולהפחית מאבקת הסוכר בבצק כף אחת. בסה״כ יוצא טעים מאוד!! תודה עבור המתכון.

    1. שני חצאי בצק יכינו שני שטרולדים. כל חצי ממלאים כמו שרשום במתכון. בבקשה סרטון הכנה שיעזור עם הצורה בלחיצה כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements