| | |

עוגת שוקולד עם שוקולית

עסיסיות מושלמת במרקם רך וחלומי
בהשראת: אתי בן שמעון
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
עוגת שוקולד עם שוקולית

גם לכל אוהבי השוקולד וגם לאלה שלא, תכירו את עוגת השוקולד הכי מגרה וטעימה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד עם שוקולית משגעת וטעימה, המקבלת עסיסיות מושלמת עם מרקם רך ושוקולדי, ומשודרגת בציפוי גנאש מושחת ביותר.

עוגה מרשימה ומדהימה שגם מתקבלת בהכנה קלה ומהירה. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכורים לטעמים אלוהיים שרק שוקולד אמיתי יכול לספק!

מתכון באדיבות: אתי בן שמעון

ספר המתכונים של אתי בן שמעון

 

עוגת שוקלד עם שוקולית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד עם שוקולית

עוגת שוקולד עם שוקולית

עסיסיות מושלמת במרקם רך וחלומי
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי בן שמעון

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק חד"פ, סיר פלא או תבנית 24.

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס שוקולית
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים לפרווה)
  • להרטבת העוגה:
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כף ליקר קפה
  • ¾ כוס מים

לגנאש:

  • ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף
  • נוסיף בהדרגה את החלמונים ונמשיך להקציף לקצף בהיר ותפוח.
  • נוריד את מהירות ההקצפה ונוסיף שמן בזרם דק, וניל ושמנת חמוצה.
  • בסוף נוסיף את השוקולית, קקאו וקמח בתנועות קיפול
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות בערך.
  • לערבב היטב וליצוק את הסירופ על העוגה להרטבתה. ואז נמתין קצת ונעבור לשלב הבא לציפוי.
  • ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וזה הכל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

מה אפשר לשים במקום הליקר קפה?
אפשר לוותר ליקר קפה, מכינים כוס של נס קפה רגיל, מרטיבים וזהו.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שוקולד – אתי בן שמעון

Similar Posts

23 Comments

    1. היא אמורת להיות עסיסית אך כן אפויה היטב. זמן האפייה יכול להשתנות מתנור לתנור אז אפשר לנעוץ קיסם מעץ ואם יוצא יבש אז היא מוכנה.

  1. אני מאוד לא אוהבת טעם קפה בעוגה.
    במקום סירופ קפה אפשר להכין סירופ שוקולית? ואם כן, באיזה כמויות?
    תודה רבה מראש.

    1. היי גילה, אפשר לוותר על הקפה ופשוט להרטיב עם חצי כוס סוכר, שתי כפות שוקולית ו 1 כוס מים. (אפשר גם לוותר על השוקולית ולהרטיב רק בסירופ סוכר ביחס כוסות סוכר ומים 1:1)

      1. היי אסתר, מרטיבים עם הסירופ או במקרה הזה הנס קפה אחרי שאופים, מחכים מעט ואז ממשיכים ומצפים עם הגנאש. התנאי למזיגת סירופ על עוגות בד"כ: או שגם העוגה וגם הסירופ חמים. או שרק אחד מהם יהיה חם. בהצלחה!

      1. היי דנה, מרטיבים עם הסירופ אחרי שאופים, מחכים מעט ומצפים עם הגנאש. התנאי למזיגת סירופ על עוגות בד"כ: או שגם העוגה וגם הסירופ חמים. או שרק אחד מהם יהיה חם. בהצלחה!

  2. נראה ממש יפה וטעים מאוד.
    העוגה נראית לחה וטעימה וגם מאד יפה.
    איך אפשר להכין את הקרם בלי קצפת?

    1. היי מרינה, כמות המצרכים מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (לשמן היטב), לסיר פלא או אפשר גם בתבנית 24. בהצלחה!

    1. היי נזי, מרטיבים עם הנס קפה אחרי שאופים בעוד העוגה חמה, מחכים קצת ואז ממשיכים ומצפים עם הגנאש, בהצלחה!

    1. היי ניצה, מרטיבים עם הנס קפה אחרי שאופים בעוד העוגה חמה, מחכים קצת ואז ממשיכים ומצפים עם הגנאש, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements