בורקס ברוטב פטריות נוסטלגי כמו באולמות

מרקם פריך ומושלם עם טעם משגע
בהשראת: יפה מפגאונקר
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
בורקס ברוטב פטריות

כולנו יודעים אין על מאכלי הבורקסים המשגעים של פעם שתמיד היו מגישים באולמות ובאירועים משמחים וטעימים!

קבלו מתכון לבורקס זהוב מושלם מבצק פריך בטירוף שמשדכים לרוטב פטריות נוסטלגי כמו באולמות, המקפיץ את הטעם לרמה אחרת בכלל.

שילוב טעמים מדהים עם חווית אכילה המענגת ומפנקת את כל המשפחה בטעמים שלא ישכחו בזמן הקרוב. אין סיכוי שלא מנסים!

מתכון באדיבות: יפה מפגאונקר

ספר המתכונים של יפה מפגאונקר

 

בורקס ברוטב פטריות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס ברוטב פטריות

בורקס ברוטב פטריות נוסטלגי כמו באולמות

מרקם פריך ומושלם עם טעם משגע
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה מפגאונקר

המצרכים

לרוטב:

  • 1 קופסה קטנה פטריות (חתוכות או טריות)
  • 1 בצל (בינוני קצוץ)
  • 1 שום כתוש (או שיני שום קצוץ)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 ½ כפיות אבקת מרק עוף
  • ½ כפית כורכום
  • 1 ½ - 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף קמח

לבורקס :

  • 1 חבילה בצק עלים (של מעדנות)
  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ½ כפיות מרק עוף

אופן ההכנה

  • להכנת הרוטב - מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית עד להזהבה, ואז מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את המלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף וכורכום, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים רותחים ונותנים להירתח.
  • בינתיים בכוס מערבבים כף קמח עם מים, ואחר כך מוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים לעוד כמה דקות על האש.
  • להכנת הבורקס - מרתיחים 6 תפוחי אדמה גדולים שלמים עם הקליפה במים רותחים עם שמתרככים ממש טוב.
  • בינתיים מטגנין בצל גדול קצוץ דק במעט שמן זית.
  • אחרי שתפוחי האדמה מוכנים ומתקררים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, ומוסיפים את המלח, פלפל שחור ומרק עוף.
  • מערבבים ומועכים מעט לפירה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
  • ממלאים בנדיבות את המילוי בבצק. מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

בורקס ברוטב פטריות בורקס ברוטב פטריות בורקס ברוטב פטריות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון בורקס זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:בור‎קס – יפה מפגאונקר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements