עוגיות אמסטרדם משגעות בטעם מושחת
שילוב המושלם בין שוקולד מריר ולבן
געגועים לאמסטרדם? אז הגיע הזמן להכין את העוגיות הכי מפורסמות בהולנד ולשדרג את היום בטעמים מפנקים במיוחד!
קבלו מתכון לעוגיות אמסטרדם נדירות ומשגעות שהן בעצם השילוב המושלם בין שוקולד מריר ולבן, עם בצק חלומי עשיר בקקאו איכותי עם מלית שוקולד לבן מנחמת ומושחתת.
עוגיות קלילות ומאוד פשוטות להכנה שמביאות לכם את טעמי אמסטרדם ישר למטבח. איך שמנסים פעם אחת מתמכרים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: סיגלית עמגר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה (טמפ' חדר)
- ¾ כוס סוכר לבן
- ¾ כוס סוכר חום (כוס חד פעמית חמה)
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
- ¾ כוס קקאו (איכותי)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית נס קפה
- 2 ביצים
למלית:
- מטבעות שוקולד לבן (פרלין מיוחדים לאמסטרדם - לא חובה)
אופן ההכנה
- נשים תחילה את שני סוגי הסוכר והחמאה ביחד ונערבב היטב.
- לאחר מכן נוסיף את הביצים ונערבב, ואז נוסיף את יתר החומרים ונערבב, ורק בסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
- כשהבצק מוכן, נכניס אותו למקרר להתפחה איטית של כ-6 שעות.
- לאחר ההתפחה, ניצור כדורים ונשטח את הכדור על היד. נשים מטבעות שוקולד לבן, ואז לסגור ולכדרר לכדור.
- נסדר בתבנית ונאפה אפייה רגילה במרכז התנור על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק.
הערות וטיפים
טיפים:
1) אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ. תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
2) אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
3) טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג' גם.
1) אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ. תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
2) אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
3) טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג' גם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות אמסטרדם
מה אפשר במקום נס קפה? אפשר בלי. |
מה זה שוקולד מיוחד לאמסטרדם? יש בחניות מתמחות באפייה שוקולד פרלין מיוחד לאמסטרדם. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
אפשר להחליף חמאה בשמן?
עדיף לא. כי כל הקטע שהם נימוחות כתוצאה מהחלבון חלב המקורר של החמאה מבחינה כימית . בלי זה זה יהרוס את הייחוד שלהן.
ואם משתמשים במרגרינה? זה בסדר?
ולא פרלין אלא שוקולד לבן של שמרלינגס?
תודה רבהה
היי 🙂
כן וכן, בהצלחה!
Iהיי, במתכון לא נרשם בכלל להכניס את הבצק למקרר לפני הכנת העוגיות. רק בטיפים… אז כמה זמן להשאיר במקרר לפני הכנת העוגיות?
היי ניצה!
תודה ששמת לב, תיקנו והוספנו את הטיפ למתכון עצמו 🙂
אנחנו ממליצים על התפחה במקרר של כ-6 שעות.
בהצלחה!
וואווו יצא לי מושלםםם! מתכון מעולה! אני מלאתי חלק בשוקולד חלב חום וכולם אמרו שהחום יותר טעים! מומלץ!
איזה כיף לשמוע לבריאות שיהיה! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/