עוגת תפוזים עננים בטעם מושלם
מרקם חלומי רך ועסיסי
לפעמים הפשטות מנצחת, ואין פשוט יותר מעוגה מענגת של תפוזים בטעמי בית מנחמים שתדרג לכם את היום בשמחה עילאית!
קבלו מתכון לעוגת תפוזים גבוהה עננים במרקם חלומי רך ועסיסי, וטעם שיא השלמות עם נגיעות תפוזים מדויקות ועשירות.
עוגה קלילה ומאוד פשוטה להכנה שתמיד מגרה את המשפחה בריחות אפייה מטריפים, ומפתיעה את כולם בחווית טעמים מעלפת!
מתכון באדיבות: דינה חיים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה עם חור באמצע
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 2 ½ כוסות קמח תופח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור על 160 מעלות
- במיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- מערבבים את החלמונים, השמן ומיץ תפוזים ומערבבים את התערובת, מוספים את הקמח בהדרגה עד להטעמה, להיזהר מערבוב יתר.לקפל אל תוך תערובת החלבונים.
- אין צורך לשמן את התבנית (הופכים אותה אחרי). מכניסים לאפייה רגילה למשך שעה בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים עננים
אפשר להכין ב-2 אינגליש קייק? אפשר בכל תבנית שרוצים. |
הופכים את העוגה לאחר האפייה? כן, ורק שמתקררת מוציאים מהתבנית. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת תפוזים – דינה חיים
לא רשום מתי להכניס קמח
וכמה זמן אפייה
חלבונים וסוכר בקערה, וכל השאר לערבב ביחד, אופים על אפייה רגילה למשך שעה בערך.
שלום רשמתם די עוגות הכל נראה נפלא אבל היכן הסוד רשמתם יש סוד..
האם הקצף צריך ליהיות נוקשה?
את שאר המצרכים מערבבים בקערית נפרדת ואז מאחדים
או מכניסים מצרך מצרך לקצף?
הקצף אמור להיות יציב, אבל לא קצף קשה מידי. ואת יתר המצרכים נערבב בקערה נפרדת ונשלב ב-3 חלקים לתוך קצף החלבונים. בהצלחה!
שלום
איך העוגה יוצאת בכזה גובה
היא עולה יפה
ואז
היא צונחת לי
מה אני עושה לא בסדר?
היי שגית, קודם כל לקחת בחשבון שלרוב בתנור העוגה מתנפחת וכשמוציאים היא קצת יורדת, היא לא אמורה לצנוח אלא 'להתיישר'. וזה תלוי בכמה גורמים:
– מה גודל התבנית והשוליים לעומת כמות העיסה, אם היחס גבוה מדי, אז הוא יצנח יותר מדי.
– אפשר גם לא להוציא מיד מהתנור, לתת לה להתקרר בתוכו (הכי קריטי בעוגות גבינה). את יכולה לפתוח סדק קטן בדלת התנור אם יש חשש שהחום יאפה את העוגה מדי.
– צריך להקפיד שלא לערבב יותר מדי, ושקצף החלבונים לא ישבר בזמן שמאחדים אותו עם שאר הבלילה. יש לעשות זאת בעדינות: להוסיף לבלילה את הקצף בהדרגה ועם מרית לחבר לאט לאט. שבבסופו של דבר כשהקצף והבלילה מתחברים יחד אנחנו אמורים לקבל בלילה ספוגית ולא מימית, זה מה שישמור על העוגה שלא תיפול ותשאר גבוהה ככל שאפשר.
מקווים שעזרנו, בתיאבון!
היי מה הסוד?רשמתם כמה עוגות ועוד מה הוא??