עוגת גבינה מושלמת ב-5 מצרכים בלבד!
חווית טעמים עשירה במרקם מושלם
מחפשים לפנק את המשפחה בעוגה הכי מעלפת שתמיד יוצאת מוצלחת בטעמים מדהימים? אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת גבינה מושלמת שתמיד נראית שיגעון, שמכינים ב-5 מצרכים בלבד לקבלת חווית טעמים עשירה ומטריפה, עם מרקם גבינתי, רך וחלומי שפשוט נמס בפה.
עוגה קלילה והכי קלה להכנה שמכינים במהירות בלי בלאגנים וכאבי ראש במטבח. והתוצאה? טעם שיא השלמות שישאיר את כולם מכורים!
מתכון באדיבות: זהבית קשרי עג'מי
ספר המתכונים של זהבית קשרי עג'מי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית קפיצית קוטר 24
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 5 יחידות ביצים
- 750 גרם גבינה לבנה
- 1 יחידה שמנת חמוצה (200 גרם)
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 5 כפות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה - רק מי שאוהב)
אופן ההכנה
- מקציפים 5 חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
- בקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המצרכים ולאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול.
- אם עושים עם תבנית קפיצית אז לשים תבנית מים בקומה מתחת לעוגה (ואם זאת תבנית סגורה/סיר גחנון) אז לשים את העוגה בתוך מים על תבנית התנור
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 230 מעלות למשך 15 דקות בערך (עד שטיפה משחים), ואז מורידים ל-150 מעלות ואופים לעוד שעה ורבע.
- בתום האפיה לא מוציאים מהתנור לפחות שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה מושלמת
בסוף האפיה לא להוציא מהתנור אבל את משאירה דלת חצי פתוחה? לא פותחים את התנור בכלל לפחות שעתיים. |
אין צורך בחלמונים? את החלמונים מערבבים בקערה השנייה של הגבינות.. ולאחר מכן מאחדים את החלבונים לקערת הגבינות בתנועות קיפול. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוגה מצויינת מתכון מוצלח
היי לילך,
שמחים שנהנית ממנה!
הכנתי את העוגה לשבועות ! מלא מחמאות עוגה טעימה מאוד!!! הוספתי גרידת לימון . יצא נדיר וממש בא לי להכין אותה שוב … לדעתי העוגה הייתה מתוקה מידי … חושבת לנסות להכין אותה לשבת אבל אולי לשנות ובמקום סוכר לשים סוויטנגו … יכול להיות שזה יפגע במרקם של העוגה? ובאיזה כמות כדאי לשים
היי קטי,
איזה יופי, שמחים מאוד!
את יכולה בכיף להוריד את כמות הסוכר או להחליף לסוויטאנגו, אל דאגה.
בהצלחה ובתיאבון 🙂
יצאה מעולה גבוהה פעם ראשונה ווא
היי טובה,
שמחים מאוד לדעת שיצאה מעולה 🙂
היי האם אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבן והאם צריך עדיין את המים מלמטה
אשמח לדעת אם יש אפשרות לקמח ללא גלוטן?
היי מרים, אם הקמח מתאים לאפיית עוגות וספיציפית עוגות גבינה אז אמור לעבוד גם עם המתכון הזה. לחלופין נמליץ לך לוותר על הקמח בכלל ולהכין אחת מבין כמה עוגות גבינה ללא קמח מצויינות בלחיצה על הקישור. (נשמח גם אם תוכלי לתקן את דירוג המתכון). תודה רבה ובהצלחה!
האם הסיר של הג'חנון צריך להיות סגור בזמן האפיה ??
היי אורטל, לא זה לא הכרחי. בבקשה סרטון של חגית אלקבץ שמדגים איך אופים עוגת גבינה בסיר ג'חנון. בקישור כאן.
היי. את החלמונים מוסיפים לשאר המצרכים או שלא משתמשים בהם? תודה
היי אבישג, בקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המצרכים ולאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. בהצלחה!
שלום. אני אפיתי עוגה כזו לפני יום כיפור (לא המתכון הזה בדיוק אבל מאותם המצרכים בדיוק) לצאת הצום אבל היא לא גבהה כ"כ(בתבנית קפיצית 24) רציתי לשאול, יכול להיות שזה בגלל ששימנתי את נייר האפיה במחמאה בנדיבות (לא היתה לי חמאה בבית) כי היה רשום לשמן את התבנית..
היי חיה, כנראה שמשהו אחר גרם לזה שהעוגה לא עלתה, שימון טוב של דפנות התבנית מבטיח עלייה מבוקרת של העוגה בלי תקלות. ממליצים למרוח את דפנות התבנית מבפנים במרגרינה רכה, חמאה רכה או תרסיס שמן. מקווים שיצאה טעימה בכל זאת, בהצלחה בפעם הבאה!
תמונה יפה אך לא מצויין במתכון מידת התבנית!!!
היי, התבנית בתמונה היא קפיצית בקוטר 24. בהצלחה!
הי מה קוטר התבנית? 24?
היי אתי, נכון מאוד! התבנית בתמונה היא קפיצית בקוטר 24. בהצלחה!
הכנתי.. תודה! יצא טעים רק פחות גבוה מהתמונה חחח
שמחים שאהבת אנטון, איזה כיף לשמוע! אתה מוזמן לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגיש חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכל מוסבר יפה אך לא צויין גודל הסיר/תבנית ? אשמח לתגובה תודה
היי כרמית, התבנית בתמונה היא קפיצית בקוטר 24. בהצלחה!
בשביל אלו שאין להם ידע קולינרי מקדים
כדי להקציף ביצים בצורה טובה, חייב שהן יהיו בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.
נכון מאוד! תודה על שיתוף הטיפ השימושי!
יותר מדי סוכר…
היי מייק, אפשר להוריד מכמות הסוכר או להשתמש בתחליף סוכר שמתאים לאפייה. בהצלחה!
מה גודל הסיר של הג'חנון?
היי אתי, אפשר בסיר ג'חנון מס' 26 / 24 / 22 וככל שהסיר קטן יותר העוגה גבוהה יותר. בהצלחה!
לא רצוי לשים קצת גרידת לימון להסוות את הטעם לוואי של הביצים? ואם שמים אינסטנט פודינג מתי להוסיף אותו?
היי קובי, אין טעם ניכר לביצים אך כמובן שתמיד אפשר להוסיף גרידת לימון או אינסטנט פודינג (לערבב כשמכניסים את הסוכר) לעוד יותר טעם. בהצלחה ובתיאבון ❤️