עוגת שוקולד פרווה ב-5 דקות עבודה
רכות מטריפה עם מרקם חלומי
קבלו את העוגה שהיא גם קלה וגם טעימה – תכירו את עוגת השוקולד הכי מושחתת שיש שתקשט לכם את השבת במתיקות משגעת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד פרווה שמכינים ב-5 דקות עבודה בלבד, לקבלת רכות מטריפה עם מרקם חלומי שנמס בפה, וחווית טעמים שוקולדית וטעימה במיוחד.
מכינים עוגה מדהימה זו בעיניים חצי עצומות, ומפתיעים את כל המשפחה בתענוג אמיתי שרק שוקולד יכול לספק!
מתכון באדיבות: ירדנה ג'נאח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית מלבנית 25X30
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 2 ½ כוסות קמח תופח
- 1 כפית גדושה סודה לשתייה
- 5 כפות שוקולית
- 2 כפות קקאו
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס מים מהברז
- 1 כף רום
- 3 ביצים גדולות
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר
- ½ מיכל שמנת מתוקה או צמחית (125 גרם)
אופן ההכנה
- לקערה גדולה מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו, שוקולית, וסוכר. מערבבים את הכל יחד ויוצרים גומה גדולה.
- מוסיפים לגומה את השמן, תפוזים, מים, רום , וביצים, ומערבבים במטרפה ידנית את הכל יחד עד לאיחוד הבלילה (הבלילה מעט נוזלית).
- משמנים תבנית מלבנית, ומוזגים את הבלילה ומכניסים לאפייה בחום של 175 מעלות בתכנית אפייה רגילה, למשך 40 דקות בערך.
- לציפוי - ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד מריר עם השמנת מתוקה.
- מורחים את הציפוי מעל לעוגה ומפזרים את מה שאוהבים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות על עוגת השוקולד
מה אפשר במקום הרום? אפשר תמצית וניל. |
אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק? אפשר בהחלט. |
מה חושבים על: עוגת השוקולד פרווה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולדמושלמים. אל תפספסו!
עוגה מושלמת הכנתי אותה ליום הולדת של הבן שלי כולם עפו עליה?♥️
אם אני רוצה בתבנית אינגליש לכמה תבניות אפשר לשפוך??
היי חלי,
אנחנו שמחים מאוד שנהניתם מהמתכון 🙂
את יכולה לאפות בשתי תבניות אינגליש.
בהצלחה!
תודה♥️
עוגה מעולה! הכנה הכי מהירה שיש ואחת העוגות היותר מוצלחות שיש! תודה על המתכון המדויק! (אגב אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית ולהוריד חצי מכמות הסוכר והיא עדיין תהיה מתוקה ושוקולדית )
היי ליטל!
שמחים מאוד לדעת שנהנית כל כך מהמתכון 🙂
תודה רבה על הטיפ החשוב שאת משתפת איתנו!
אנחנו אוהבים לראות תמונות של אנשים שמכינים את המתכונים שלנו, אז את ממש מוזמנת להעלות אם צילמת לפוסט של המתכון בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
Thanks so much for your hard work.
האם ניתן להמיר שמנת מתוקה בשמנת לבישול בקרם?
היי אתי, למרות ששניהם סוגי שמנת, לכל אחד שימושין. מים = מיץ תפוזים = חלב = שמנת חמוצה/יוגורט = שמנת מתוקה = חלב קוקוס
אם אני לא שמה ציפוי, עדיין לשמור במקרר?
העוגה נראת מגרה ברמות!!
מה הגודל של התבנית שבתמונה?
היי כץ, שמחים שאהבת! במתכון התבנית היא תבנית מלבנית 25X30. בהצלחה!
אפשר להחליף את הקמח טופח לקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה?
אם כן כמה להוסיף?
היי אפרת, אפשר בהחלט. היחס שטוב להכיר הוא תמיד 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. בהצלחה ובתיאבון ❤️