עוגיות טעימות מ-3 מצרכים שלא יאכזבו
בפיצוץ של שוקולד נוטלה ואגוזי מלך
תכירו את העוגיות הכי נדירות שיש שאף פעם לא מאכזבות, עם טעם מושלם שתמיד מרשים את כל מי שמזמינים לקפה!
קבלו מתכון לעוגיות טעימות שמכינים מבצק שק"מ פריך ומשגע שהוא בעצם מ-3 מצרכים בלבד, ומשדרגים בפיצוץ של שוקולד נוטלה ואגוזי מלך מפנקים בפנים.
עוגיות מטריפות ומדהימות שבמהירות תמצאו את עצמכם מכינים בקביעות. מגישים ליד כוס קפה חמימה ומתענגים מהחיים הטובים!
מתכון באדיבות: ירדנה ג'נאח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 350 גרם קמח תופח אסם
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 200 חמאה / מחמאה / מרגרינה
למילוי:
- שוקולד נוטלה ואגוזי מלך
אופן ההכנה
- מעבדים את הקמח, שמנת חמוצה, וחמאה יחד לבצק, ואז מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה וחצי לפחות.
- ממלאים את הבצק בשוקולד ואגוזי מלך, ואז מגלגלים לרולדות לפי הגודל הרצוי לפני הכניסה לתנור.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות טעימות
מה אפשר לשים במקום שמנת? אפשר מיץ תפוזים לפרווה. |
אפשר להוסיף וניל לבצק? בצק שק"מ זה בלי וניל, אבל אפשר להוסיף אם רוצים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות קלות וממכרות, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים >> מתכון לעוגיות טעימות
בעוגיות שוקולד נוטלה ואגוזים
האם אפשר להמיר את החמאה/מחמאה/מרגרינה
בשמן?
היי שרה, ניתן להכין בצק דומה לבצק הזה עם שמן ביחסים הבאים:
3/4 כוס שמן
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (המרה לפרווה במוצרי סויה/טופו)
כף או שתיים סוכר
2 כוסות קמח תופח מנופה
חבילת אוסם כמה כוסות חד פעמי שתיה של חמה
חבילה קטנה היא 350 גרם = כ2.5 כוסות מידה אונברסליות או שתייה חמה 240 מ"ל. בהצלחה!
המתכון שלי מזה עשרים שנה לעוגיות תמרים ואגוזי מלך:
1 ק"ג קמח. 400גרם חמאה/מחמאה. 1 כוס מיץ תפוזים/מים. חצי כפית מלח . 2 אבקת אפיה 2 סוכר ווניל .
לחלק ל8 . כל חלק לשים בין 2 ניירות אפיה ולרדד דק. למרוח ממרח תמרים לפזר אגוזי מלך מרוסקים(בבלנדר) ולגלגל לרולדות. 4 רולדות בכל תבנית. לחתוך בעדינות לעוגיות. לאפות כחצי שעה ב200 מעלות להוציא מהתנור להשלים החיתוך ולפזר אבקת סוכר
המתכון הטוב שמלווה אותי ואחרים המון שנים .בזכות שזה פרווה מחזיק מעמד יותר זמן .ניתן להקפיא להוציא כמות שרוצים מתכון שלא מוותרים עליו מעולה …
שמחים שאהבת את המתכון שוש, תמיד כיף לשמוע! כמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/