קרואסון שוקולד פרווה מקצועי
רכות מושלמת ואווריריות עננית
אם גם אתם לא מפסיקים לחלום עם קרואסונים רכים וחלומיים שמתחילים לכם כל בוקר בתענוג אמיתי, סימן שאת המתכון הזה אתם חייבים להכין!
קבלו מתכון לקרואסון שוקולד פרווה מקצועי שתמיד מתקבל ברכות מושלמת ואווריריות עננית, עם מרקם ייחודי ומענג המשתדך לטעם הקלאסי והעשיר של הקוראסון עם המון שוקולד בפנים.
איך שמכינים לאפייה וממלאים את הבית בריחות עזים המעלפים את החושים, מבינים מה זה תענוג אמיתי השווה כל שנייה של מאמץ!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים פושרים + רבע עד חצי כוס נוספים
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- קוביות שוקולד (או כל מילוי אחד שאוהבים)
לסירופ:
- ½ כוס מים
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח ושמרים, ואז מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, וכוס מים. ומערבלים לכמה דקות.
- רואים אם צריך עוד רבע כוס או יותר מים, ומוסיפים כל פעם קצת. לבסוף מוסיפים מלח ומערבלים 5 דקות.
- הבצק צריך להיות חלק וגמיש ממש מעט דביק.
- משמנים את היד ומעגלים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובדפנות.
- שמים בשקית ומגבת מעל, ומתפיחים במזג אוויר הזה לפחות שעה וחצי.
- מורידים נפח בעדינות, מורידים על משטח מקומח קלות, ומחלקים ל-3 כדורים.
- כל כדור מרדדים לעיגול, ואז חותכים 8 משולשים.
- מניחים קוביית שוקולד בצד הרחב.
- בשפיץ המשולש עושים 2 חריצים עם סכין או גלגלת (כמו בתמונה), ומגלגלים לקרואסון.
- שמים על נייר אפיה ומתפיחים 30 דקות.
- אחרי התפחה מברישים בביצה עם כפית מים וכפית סוכר.
- אפשר גם לפזר מעט שוקולד מעל או שומשום.
- מכניסים לאפייה ב-190 מעלות עד להזהבה.
- איך שהם יוצאים מברישים בסירופ קר.
- להכנת הסירופ - מביאים לרתיחה את הכל ומבשלים כמה דקות. מקררים היטב.
- אפשר גם לאפות כעוגות.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: קרואסון שוקולד פרווה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
שהוא טעים
היי יוסף,
שמחים שנהנית מהקרואסון!
יצא לי דביק מדי, מה לעשות?
היי הדסה,
מוסיפים קצת קמח, כף-שתיים כל פעם עד שאפשר לעבוד עם הבצק.
בהצלחה!
וואי אהבתי ממש!!! יצא טעים ורך וממש בקלות בלי כל הבלאגן של הקקאו ושמן. מוצלח ממליצה!
היי אביה,
מעולה, שמחים מאוד שנהנית!
יצא טעים בטרוףףף
כולם ביקשו לדעת מאיפה המתכון המוצלח!
היי אסתי,
תענוג גדול!! שמחים לדעת שנהניתם 🙂
יצאו לי מושלמים תודה רבה רבה
איזה כיף לשמוע אושרי שמחים שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מושלם ,טעים ,ממליצה להכין.
יצא ממש וב