עוגת שוקולד ללא הקצפה ב-5 דקות
עסיסיות מושלמת עם מרקם מעלף
לכל אוהבי השוקולד וגם לאלה שמחבבים פחות, תכירו את עוגת השוקולד הנדירה שתמצאו את עצמכם מכינים בקביעות כל שבת!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד מושלמת שמכינים ללא הקצפת ותוך 5 דקות בלבד, ובתמורה מקבלים עסיסיות מושלמת עם פיצוץ של שוקולד עשיר במרקם חלומי ומעלף.
עוגה קלילה והכי קלה להכנה שכל בשלן יכול להכין בעיניים חצי עצומות, וליהנות מטעמים מענגים שרק שוקולד יכול לספק!
מתכון באדיבות: שירן מלכה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קקאו
- 4 ביצים
- 2 כוסות מים רתוחים
- לגאנש שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 2 חבילות שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים לעוגה היטב עד שלא יהיו גושים
- משמנים תבנית ושופכים את התערובת
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות שחומם מראש ל-40-45 דקות
- בודקים עם קיסם עד שזה מוכן.
- להכנת גנאש שוקולד - מחממים על הגז את השמנת מתוקה עם שוקולד השבור לקוביות, ומערבבים עד שנהיה סמיך
- שהעוגה מוכנה, שופכים את הגנאש ומניחים לזה להתקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:עוגת שוקולד ללא הקצפה- שירן מלכה
היי רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד חלב ואם זה מתאים לתבנית בקוטר 26
היי אמיר,
אפשר בהחלט שוקולד חלב, לגבי התבנית – עדיף ב-24 אבל אם יש רק 26, אז ממליצים להוסיף עוד רבע-שליש מכמות המצרכים.
בהצלחה!!
היי
אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ואם כן כמה? גם 2 כוסות?
היי בת אל,
נכון, באותה כמות.
בהצלחה!
היי
העוגה באמת מעלפת ואם היה אפשר לשים יותר מ5 כוכבים הייתי שמה😋😋 אפשר לשים קצת שקדים טחונים?
היי בת אל,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה!!
אפשר בכיף להוסיף שקדים טחונים, בהצלחה 🙂
לא אהבתי, יצא דביק כזה…
מרקם וטעם מוזר, לא ממליצה.
יש מתכונים הרבה יותר טובים, לא אהבתי בכלל ולא אכין שוב.
היי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה, ונשמח להציע לך 4 מתכוני עוגות שוקולד מומלצים:
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של חני קונאשוילי
מתכון של מאיה בוטראשווילי
מתכון של מזי יפת
בהצלחה!
היי תודה רבה על המתכון יצא טעים מאוד, הורדתי כוס סוכר.
שאלה- העוגה יצאה קצת דחוסה. איך אפשר להבא שתהיה יותר אוורירית ונימוחה?
היי מאי,
נשמח לענות:
1. מצוין, אנחנו בעד פחות סוכר.
2. אפשר להבא לערבב כמה שפחות ובעדינות כי לפעמים ערבוב יתר הורס את הבלילה.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף שמן בחמאה ואם כן כמה?
היי אפרת,
אפשר להחליף רק להוסיף 1/3 לכמות השמן שמופיעה במתכון.
בהצלחה 🙂
איזה תבנית מתאימה לעוגה?
בטעות יצא לי פעמיים התגובה?
היי בת אל,
הכל בסדר, אנחנו שמחים מאוד שאת מגיבה למתכונים באתר שלנו 🙂
היי בת אל,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
"מרובעת בינונית"?
גם הכתבה שלך מאד מרובעת ומאד בינונית
"מרובעת בינונית"?
נראה לי חצוף ומדויק כמו כל המתכון הזה
היי ציונה,
אין צורך במידות מדויקות לתבנית במקרה הזה.
יש מגוון מידות של תבניות בגודל בינוני ואין ביניהן הבדל משמעותי בתוצאה הסופית.
בהצלחה!
היי
לאיזה תבנית העוגה מתאימה?
היי בת אל,
העוגה מתאימה לתבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
לאיזה גודל תבנית המתכון מתאים? תודה!
היי טלי,
מדובר בתבנית מרובעת בגודל בינוני.
בהצלחה 🙂
אפרת
היי אפרת!
נשמח לעזור 🙂
היי:)
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל?
תודה!
לדעתי הכמות מיים / נוזל יתר על המידה. הכנתי אותה והיא נראת לי דלילה מ ד י. הוספתי עוד קמח ועדיין יצא דליל. זה כרגע בתנור מקווה שלא אתאכזב
היי רות, בד"כ חשוב לא לא להוסיף את הנוזלים בבת אחת. מקווים שיצאה טעימה בסופו של דבר.
נראה טעים. בבקשה:
אפשר להוריד מהשמן?
תוודה ושבת שלום!
אוקיי אז ברור שמהמצרכים העוגה היא שחיתות אבל היא יוצאת סופר טעימה בכל פעם ש… למי אכפת?? תודה על מתכון מושלם!
היי ספיר,
שמחים שנהנית מהמתכון!
את מוזמנת גם לפנק אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
היי אמונה,
אפשר תמיד להוריד קצת בשמן. בהצלחה!
אווהו
וואוו וואוו יצא מושלםםםםםםם!!!!! תודה לך!!
איזה כיף לשמוע מרים תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להוריד מכמות הסוכר?
שאלה שניה הכנתי את העוגה אך היא ממש מתפוררת מה עושים?
היי שירה, אפשר להכין עם כוס סוכר אחת. ולשאלתך השנייה: אם עקבת אחרי המתכון ולא החסרת או הוספת מהמצרכים (במיוחד מקור השומן) אז ייתכן שעיבוד יתר של התערובת בזמן הערבוב או הוספה מהירה של ביצים לתערובת ולא אחת אחת הן שגרמו לבעיה. מקווים שיצאה טעימה בכל זאת, לבריאות!