| |

פאי תפוחים מושלם

עם מרקם חלומי ונמס בפה
בהשראת: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
פאי תפוחים

אין התחלה יותר טובה לשבוע מפאי פריך ומושלם עם טעם מפנק השומר לכם על שבוע מתוק ושקט במיוחד!

קבלו מתכון לפאי תפוחים מושלם וטעים ברמה מטורפת, המורכב מבצק פריך ורך המשתדך למלית תפוחים מענגת המספקת מרקם חלומי ונמס בפה לכל ביס קטן.

מגישים חתיכה מפנקת עם כדור גלידה בצד, ונהנים מטעמים משגעים שרק תפוחים יכולים לספק!

מתכון באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי

 

פאי תפוחים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פאי תפוחים

פאי תפוחים מושלם

עם מרקם חלומי ונמס בפה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית פאי עגולה 26

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 חלמונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח

מלית תפוחים:

  • 6 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות ריבה

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את החמאה עם הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את התערובת למרכז הקערה עם לקקן ומוסיפים את התפוזים, חלמונים, אבקת אפייה,וקמח, ומעבדים לבצק רך ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעבדים היטב. אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך ונעים ולא דביק.
  • מחלקים את הבצק לשליש ושני שלישים. את ה-⅓ עוטפים בניילון ומכניסים למקפיא, ואת ה- ⅔ משטחים על תבנית הפאי המשומנת שלנו, ומכניסים למקרר.
  • עוברים למלית - אל קוביות התפוחים מוסיפים את הסוכר ומיץ תפוזים ומערבבים היטב, ואז עוטפים בניילון.
  • מכניסים למיקרוגל למשך 10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. לאחר מכן מסננים את התפוחים מהנוזלים, ומוסיפים את הקינמון, אינסטנט פודינג, ואבקת סוכר, ומערבבים היטב.
  • להרכבת הפאי - על משטח הבצק בתבנית, מורחים 2 כפות ריבה, ומעל לריבה לצקת את תערובת התפוחים ומיישרים.
  • את ⅓ הבצק מרדדים על משטח מקומח, וחותכים לפסים ברוחב של 1 ס"מ, ומסדרים מעל לשכבת התפוחים 5 פסים לאורך ו-4 פסים לרוחב.
  • מורחים בחלבונים את פסי הבצק, ומכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 30-40 דקות בערך, עד שהבצק משחים.
  • לאחר אפייה מוציאים ומצננים, ואז מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
פאי תפוחים

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: פאי תפוחים – סילביה פינוקים מהמטבח שלי

Similar Posts

4 Comments

  1. הכנתי את העוגה טעימה מאוד אבל הבצק למטה לא נאפה מספיק והייתי צריכה לגרד מהתפוחים למעלה ולזרוק את הבצק.
    מצפה לתשובה.

    1. היי חוה, צר לנו שלא יצא כמו שרצית 🙁 ייתכן שהבסיס של הפאי היה עבה מדי או שזמן האפייה קצר מיד (משתנה מתנור לתנור). בפעם הבאה אפשר לחורר את הבסיס עם מזלג להיעזר בתבנית פאי מתפרקת שמקלה מאוד על חילוץ הפאי מהתבנית, לא נורא, בהצלחה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?