|

עוגת גבינה ניו יורק לשבועות

עם טעם נדיר וייחודי
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
עדיין אין דירוגים
עוגת גבינה

תכירו את עוגת הגבינה הכי קלאסית ואהובה, שקוראת תיגר על כל העוגות האחרות עם טעם שאין כמוהו בעולם!

עוגת גבינה ניו יורק לשבועות – עוגה אוורירית, רכה, ויפהפייה, עם טעם נדיר וייחודי המשלב תחתית פריכה מבצק חלומי, המשתדכת למלית גבינה עשירה במרקם שישאיר את כולם מעולפים.

מנסים עוגה מדהימה זו לפחות פעם אחת, ומובטח לכם שבחיים לא תקנו עוגות גבינה מהמאפיות יותר. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

 

עוגת גבינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה

עוגת גבינה ניו יורק לשבועות

עם טעם נדיר וייחודי
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית עגולה 24 עם קפיץ
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לתחתית:

  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ¾ כוס קמח
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים או אגוזי מלך טחונים
  • לחילופין - אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן (מופשר כמובן)

למלית גבינה:

  • 5 חלבונים (לבן)
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 גבינה לבנה 5% (750 גרם)
  • 1 ½ מיכלים של גבינת נפוליאון טבעי 28% (כ- 340 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר (חד פעמי קר)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות קמח
  • 4 כפות קורנפלור
  • 5 חלמונים (צהוב)

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - מחממים מראש תנור ל-180 מעלות טורבו.
  • במעבד מזון נערבב את החמאה עם הסוכר, המלח, החלמונים, ותמצית וניל, עד שהכל מתאחד והסוכר נמס. לאחר מכן נוסיף את הקמח והשקדים הטחונים ונערבב לקבלת בצק אחיד. במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
  • נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך חצי שעה. נרדד את הבצק ונניח בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
  • נכניס לתנור שחומם מראש למשך רבע שעה בערך, או עד הזהבה קלה. לאחר מכן נוציא לצינון.
  • להכנת מלית הגבינה - נחמם שוב את התנור ל-240 מעלות טורבו, ונניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • בינתיים נתחיל להכין את תערובת הגבינות - בקערה גדולה נערבב עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, סוכר, וחלמונים, ונטרוף הכל היטב.
  • נוסיף את הקמח המנופה והקורנפלור ונערבב היטב שלא יהיו גושים. בסוף נוסיף את השמנת המתוקה ותמצית וניל, ונערבב עד למסה אחידה וחלקה. נניח בצד.
  • בקערת המיקסר, מקציפים 5 חלבונים עם ¾ כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי, אפשר להגיד קצת רך.
  • נוסיף בהדרגה לתערובת הגבינה ונערבב בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומקבלים תערובת חלקה.
  • נעביר לתבנית מעל התחתית שאפינו וניישר את המסה ע"י מכות קטנות של התבנית על השיש. כך העוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
  • אפשר להגביה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי, ולשמן את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש למשך רבע שעה של אפייה, או עד שנקבל צבע יפה ואחיד על כל העוגה. לאחר מכן נוריד את החום ל-150 מעלות טורבו ונמשיך לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
  • נכבה את התנור ונשאיר בפנים לעוד 15-20 דקות.
  • נוציא ונצנן ונכניס למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם (העוגה טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
  • לפני ההגשה, נפזר אבקת סוכר.
  • במידה ורוצים להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה שהצטננה מעט לאחר האפייה ואז נכניס למקרר למשך הלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת גבינה


שאלות נפוצות: עוגת גבינה 

גם קמח וגם קורנפלור לא תצא כבדה?
העוגה הזאת ספציפית אמורה להיות דחוסה אבל את בהחלט יכולה להשתמש רק בקורנפלור ולהוסיף פודינג וניל.
עוגת גבינה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?