עוגת קוקוס ושוקולד לפסח
במרקם רך ושוקולדי מדהים
לכבוד חג פסח זה, חוגגים עם אחת העוגות הכי אהובות שאף פעם לא נמאס מהן, שתמיד מקבלת טעם משגע שמשאיר רושם על כולם!
עוגת קוקוס ושוקולד לפסח שאי אפשר להפסיק ליישר – מורכבת מתחתית שוקולדית מפנקת ועשירה בטעם קפה, שמשדכים לשכבת קוקוס עסיסית לקבלת שילוב טעמים שאינו מהעולם הזה!
עוגה חלומית במרקם רך ושוקולדי מדהים, וטעם משגע שתמיד משאיר את כולם רוצים עוד ועוד. ביס אחד ואתם מכורים!
מתכון באדיבות: נורית רפולי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית מלבנית חד פעמית
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית רום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח (קמח תופח לפסח או כוס קמח מצה דק דק בתוספת שקית אבקת אפייה)
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות שוקולית
- 1 כוס נס קפה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כוסות קוקוס
- ¾ כוס שמן
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, ואז מוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה לחלבונים
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את השמן בעדינות, רום, ותמצית וניל, ומקציפים ביחד. ממיסים את השוקולד במיקרו עם כף שמן ומערבבים.
- בקערה שלישית נפרדת, מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, קקאו, שוקולית, ומערבבים יחד.
- לאחר מכן מוסיפים את מרכיבים הקערה השלישית לקערה השנייה (תערובת החלמונים), ומוסיפים להם חצי כוס מהנס קפה.
- משטחים בתבנית, ומעל שופכים את התערובת של החלבונים (קערה 1).
- מכניסים לאפייה בחום בינוני. שהעוגה מוכנה שופכים מעל חצי כוס נס קפה להרטבה.
- אפשר להוסיף מעל קצפת עם 2 כפות פודינג וניל (לא חובה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת קוקוס ושוקולד
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עם איזה קמח צריך להשתמש בפסח?
היי הילה, קמח תופח לפסח או כוס קמח מצה דק דק בתוספת שקית אבקת אפייה. בתיאבון וחג שמח!
באיזה קמח מדובר?
היי אתי, קמח תופח לפסח או כוס קמח מצה דק דק בתוספת שקית אבקת אפייה. בהצלחה וחג שמח!