קרפ צרפתי אמיתי
מוצלח, רך, ודקיק כמו נייר
אם גם אתם מתגעגעים לדוכנים של הקניונים, סימן שהגיע הזמן להיזכר בפינוקים הטעימים עם קרפ צרפתי מושלם זה!
קבלו מתכון לקרפ צרפתי אמיתי שתמיד יוצא מוצלח, רך, ודקיק כמו נייר, עם מרקם חלומי וטעם מענג במיוחד.
קינוח מושלם שאפשר להכין בקלי קלות ובזריזות, ולפוצץ במילויים מפנקים כמו נוטלה, לוטוס, שוקולד לבן, וכל מה הנפש חושקת!
מתכון באדיבות: הדס שושן כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 כוס קמח רגיל
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמן
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- נערבב את כל המצרכים בקערה עד שכל החומרים מתערבבים היטב ואין גושים.
- נחמם היטב מחבת ונשמן אותה במעט מאוד שמן (הכי טוב למרוח את השמן על המחבת בעזרת נייר סופג)
- נשפוך מעט מהבלילה למחבת ונפזר אותה כך שיווצר עיגול גדול בגודל המחבת.
- לאחר דקה וחצי בערך, נהפוך את הקרפ לצד השני, לעוד כדקה.
הערות וטיפים
סרטון הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קרפ צרפתי אמיתי
מאיפה קונים את המכשיר הקרפ? המכשיר עולה 100 שח בכל חנות חשמל. בא עם ידית העץ גם. |
אפשר לשים מים במקום חלב? עם מים יוצא מצויין מניסיון, גם מיץ תפוזים זאת אפשרות. |
חייב תמצית וניל? לא חייב, אפשר לוותר אבל מוסיף טעם. |
חייב מחבת של קרפ? לא, אפשרי על מחבת של מופלטה או מולטי שף. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!