אם אתם מחפשים באמת להרשים בחג פורים שבדיוק מעבר לפינה, אז כדאי הפעם לחשוב מחוץ לקופסא ולפנק עם עוגיות מיוחדות ויצירתיות!
עוגיות שוקולד עם עדשים – עוגיות עשירות ומלאות בטעם שמשדרגים בסוכריות עדשים מקסימות לקבלת עוגיות מרגשות ומרשימות.
אז במקום העוגיות השגרתיות והמשעממות, משתדרגים עם עוגיות צבעוניות אלה לכבוד הפורים הקרב, ומפנקים את המשפחה, ובמיוחד את הילדים, כמו שצריך!
מתכון באדיבות: MisterCupcake
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 200 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
- ¾ כוס סוכר לבן (150 גרם)
- ¾ כוס סוכר חום (180 גרם)
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ½ כוסות קמח (350 גרם)
- 2 כפות קקאו
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כוס סוכריות צבעוניות (עדשים / m&m / מה שיש לכם בבית)
אופן ההכנה
- מתחילים בחימום מראש של תנור ל-160 מעלות
- במיקסר עם וו גיטרה נערבב יחד את החמאה ואת שני הסוכרים עד שנקבל מרקם קרמי
- נוסיף כל ביצה בנפרד, ונערבב אחרי כל הוספה. לא נשכח לגרד את דפנות הקערה עם לקקן כדי לוודא שהכל מתערבב
- נוסיף את תמצית הוניל ונערבב.
- לנפות את הקמח והקקאו בקערה נפרדת, ונוסיף את אבקת האפיה וסודה לשתיה ונערבב לאיחוד
- נשפוך את תערובת היבשים לקערת המיקסר, ומעליה נשפוך את הסוכריות הצבעוניות, ונערבב רק עד לאיחוד
- בעזרת 2 כפיות או בעזרת הידיים, ליצור כדורונים קטנים ונניח על תבנית עם נייר אפייה. נקפיד להשאיר מרווחים בין כל כדורון כי העוגיות מתרחבות במהלך האפייה. מומלץ לא לשים יותר מ-16 על אותה תבנית.
- נאפה למשך 12-14 דקות או עד שהעוגיות משחימות בקצוות
- נצנן ונגיש
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוגיות שוקולד עם עדשים
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!