עוגת ביסקוויטים
חגיגית וצבעונית יותר מתמיד
עוגת ביסקוויטים של פעם במראה חגיגי וצבעוני, עוגה קלה להכנה וללא אפיה כלל.
שכבות של ביסקוויטים נימוחים בתוך קרם שמנת מפנק , שוחות בתוך קרם גנאש מדהים.
מעולה ליום הולדת של הילדים, עוגה שתגנוב את ההצגה ותקצור מלא מחמאות ושבחים. בתאבון!
מתכון באדיבות: מעיין קריאף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית רינג 24 מרובע
המצרכים
- 4 מיכלים שמנת להקצפה (1000 מ''ל סה''כ)
- 2.5 כוסות חלב
- 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
- 2 שרוולים ביסקוויטים פתי בר (500 גרם)
- קערה עם חלב לטבילה
לגנאש
- 200 גרם שוקולד חלב
- 100 מ''ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה
- נתחיל ברינג, נעטוף בשקף מסביבי לחילוץ קל של העוגה. ונניח אותו על משטח בצד.
- מומלץ להדביק את השקף עם איזשהו ממרח כדי שלא יזוז, אני משתמשת בריבת חלב.
- להכנת הקצפת- למיקסר נוסיף 2.5 כוסות חלב, ארבעה שמנת , אינסטנט פודינג. נקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- נתחיל להרכיב את העוגה- טובלים את הביסקוויטים בקערת חלב ומניחים שכבה ברינג כדי שתכסה את כל התחתית.
- נמרח שכבת קצפת בצורה אחידה מעל. (אפשר להיעזר בשקית זילוף)
- מעל נניח שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בחלב, ושוב נמרח שכבת קצפת מעליה.
- ככה ממשיכים עד שמתקבלות 4 שכבות נהדרות , כאשר השכבה העליונה צריכה להיות קצפת.
- נכניס למקפיא ל 4 שעות לייצוב.
- נכין את הגנאש, על בן מארי נערבב את השוקולד ו100 מ''ל שמנת, עד שיוצאת תערובת אחידה.
- שופכים את הגנאש מעל העוגה. ומכניסים למקפיא ללילה שלם, כדי שנוכל לחלצה בקלות.
- נחתוך לחתיכות . ונגיש, בתיאבון!
הערות וטיפים
כמובן שניתן לעשות את העוגה בתבנית חד-פעמית או כל תבנית אחרת בבית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: עוגת ביסקוויטים
-
- דנה שעמונוב:
"עוגה שווה ביותר! אהבתי את הגובה שיוצא" - נילי חפצדי:
"וואו איזה עוגה נוסטלגית, אחת הטעימות של פעם, הולכת להכין! - אלין כהן שוורץ:
"גם אני הכנתי יצא וואו!"
- דנה שעמונוב:
כנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
פוסט מקורי: עוגת ביסקוויטים – מעיין קריאף