עוגת גבינה עם תחתית טורט
עוגת גבינה אפויה שנמסה בפה.
טוב זו לא עוד עוגת גבינה רגילה.
עוגת גבינה עם תחתית טורט מדהימה וטעימה בטירוף. עוגה אפויה שממש נמסה בפה.
תחתית פריכה ומדהימה ומעליה מלית גבינה מהפנטת שתסחף אתכם ואת כל מי שיטעם אותה.
עוגה מושקעת וקלה להכנה שתמיד כיף לזלול, כאשר שילוב החומרים הוא כל כך טוב, אין אחד שיעמוד בדרכה, כי העוגה פשוט מושלמת.
אז אם בא לכם באמת להיות מיוחדים ולהקפיץ את כל המשפחה, עוגה זו היא העוגה בשבילכם.
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
רינג מרובע
מיקסר
מטרפה
2 קערות גדולה לערבוב
המצרכים
לטורט:
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף שמן
- 1 כף קמח
- 1 כף קורנפלור
לעוגת הגבינה:
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 1 גרידת לימון
- 750 גרם גבינה לבנה
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 20 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כף קמח
אופן ההכנה
הכנת הטורט:
- מפרידים את הביצים, וקציפים את החלבונים עם הסוכר והסוכר וניל.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים בהקצפה, לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
- יוצקים את הטורט על תחתית התבנית ואופים לכמה דקות עד שמזהיב, ואז מכניסים לקירור .
הכנת העוגה:
- מתחילים בהפרדת הביצים, מניחים את החלמונים בקערה עם חצי כוס סוכר וטורפים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הגבינה והשמנת וטורפים היטב ומוסיפים מעל את שאר מצרכי העוגה למעט החלבונים והסוכר וטורים היטב למסה אחידה ללא גושים.
- עכשיו מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ומקפלים את הקצף לתוך מסת החלמונים לאט לאט ובשני שלבים.
- יוצקים את הבלילה מעל לבסיס הטורט ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה מים עד החצי.
- מכניסים את העוגה לתנור תחילה עם 180 מעלות חום רק עד שיזהיב.
- לאחר מכן מורידים את החום ל120 מעלות ואופים לעוד שעה וחצי.
הערות וטיפים
- רצוי להכין את העוגה בלילה ולהניח במקרר להתקררות.
- ניתן להכין ברינג מרובע, לחתוך לשניים ואז מתקבלים שני פסים כמו בתמונה
- למי שאין רינג מרובע, ניתן להשתמש בתבנית בינונית מלבנית חד פעמית. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת גבינה – אופירה יחיא
יצא טעם בטירוףףףףףף תודה על המתכון
היי יפה,
מעולה!! שמחים מאוד שנהנית, ואת מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
צריך להשאיר את העוגה בתנור אחרי האפיה ואם כן כמה זמן
היי מירב, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לקירור מוחלט (אפשר להעביר אז למקרר).
עוגה מדהימה אני שמה בקום שמנת יוגורט 5-7 אחוז. זה יוצא כמו מעדן תודה
שמחים שאהבת מזל, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
מתכון מעולה
הצליח ברמות!
תודה רבה
שמחים שאהבת סילבי, בתיאבון לכולם! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מה גודל התבנית?
היי אילן, ניתן להכין ברינג מרובע, לחתוך לשניים ואז מתקבלים שני פסים כמו בתמונה למי שאין רינג מרובע, ניתן להשתמש בתבנית בינונית מלבנית חד פעמית. בהצלחה!
האם ניתן לשים את המים בתחתית התנור, או שחייבים להכניס התבנית עוגה בתוך תבנית המים, ובנוסף האם המים צריכים להיות חמים או מי ברז ואז זה מקרר את חום התנור
היי מלכה, לשים מים חמימים, ועדיף בתבנית התנור ובתוכה תבנית העוגה, אם לא מסתדר משום מה אפשר גם בתחתית התנור, בהצלחה!
אני אופה בטורבו יוצא אותו הדבר, הטמפרטורה הנמוכה לאורך זמן לא נדרש תוספת לחות. אופה 125 מעלות שעתיים וחצי יוצא מעולה.
רעיון טוב אבי, תודה על השיתוף!
הי.
זה לא מספיק ברור. מה גודל התבנית? רינג מרובע יש בגדלים שונים
היי דני, במתכון המקורי מצויין שניתן להשתמש ברינג מרובע (26X26) או תבנית בינונית מלבנית חד פעמית (22X31 בד"כ).
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
לגבי עוגת הגבינה, האם מדובר בגביעי שמנת קטנים או גדולים ?
גודל רגיל, 200 מ"ל כל אחד. בהצלחה!
האם להניח את תבנית העוגה ממש על תבנית מים?
את תבנית העוגה מניחים בתוך תבנית התנור עם המים, בהצלחה!