| |

עוגת סחלב ופיסטוק

עוגה מרהיבה ומהפנטת בניחוחותיה וטעמה.
בהשראת: איבון חזן
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת סחלב ופיסטוקים

והנה מתכון שרוב הסיכויים שתתמכרו אליו!
עוגה מדהימה ועשירה בטעם סחלב עם ציפוי מפנק שמכינים ושופכים מעל להשלמת החוויה, ומעל כל זה מפזרים פיסטוקים וקוקוס, ממש כמו לשתות כוס חמה של סחלב מחממת לב.
אז הכינו הפתיעו וחממו את לבם אל אהוביכם בעוגת סחלב המושלמת הזו שמושלמת במיוחד בלילות חורף קרים אלה. בתאבון.
מתכון באדיבות: איבון חזן

ספר המתכונים של איבון חזן  

עוגת סחלב ופיסטוקים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת סחלב ופיסטוקים

עוגת סחלב ופיסטוק

עוגה מרהיבה ומהפנטת בניחוחותיה וטעמה.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 1 עוגה
באדיבות: איבון חזן

ציוד

מיקסר
2 קערות לערבוב
מנפה
סיר פלא עםבלי מכסה
סיר קטן

המצרכים

לעוגה:

  • 200 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • 100 גרם אבקת סחלב (פחות כף)
  • 1 גביע יוגורט טבעי (200 גרם)
  • ½ כוס חלב (120 מליליטר)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 ביצים

לציפוי:

  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • ½ כוס מים (120 מליליטר)
  • 1 כף אבקת סחלב

לקישוט:

  • ¼ כוס פיסטוקים מקולפים
  • 1 כף פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
  • מתחילים בניפוי הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
  • חותכים את החמאה לקוביות ומניחים אותה בקערת המיקסר, מניחים עליה את הסוכר ומקציפים כ4 דקות עד שמקבלים קרם סמיך.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגתיות ובהפרש של 2 דקות בין אחת לשנייה.
  • מוסיפים את שאר מצרכי העוגה למיקסר ומקציפים עד קבלת מסה אחידה.
  • משמנים את סיר הפלא ומעבירים אליו את כל המסה שהכנו, מכניסים לתנור ל40 דקות , לאחר מכן פותחים את התנור מסירים את המכסה ואופים עוד 5 דקות, עד שמכניסים קיסם ויוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר, ותוך כדי ההמתנה מכינים את הציפוי.

הכנת הציפוי:

  • מכניסים לסיר את כל מצרכי הציפוי ומערבבים היטב, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
  • לאחר מכן מנמיכים להבה למינימום, ממשיכים בערבוב ל2 דקות נוספות ומכבים את הגז, ואז מניחים כמה דקות בצד להתקררות.
  • לאחר שהציפוי הצטנן, שופכים אותו על העוגה, קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל העוגה, ובסוף מפזרים את הקוקוס. בתאבון.

הערות וטיפים

  • אם אין סיר פלא או אין מכסה , אפשר להכין עם תבנית בקוטר 26 ללא מכסה או סיר פלא ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סחלב ופיסטוק 

האם דוחן זה אבקת סחלב?
ממש לא.
אפשר גם להכין אותה בלי הסחלב הזה?
לא זה כל הטעם.
אפשר במקום מכסה נייר כסף?
לאפות בתנור לא צריך מכסה אם אין.

מה חושבים על: עוגת סחלב ופיסטוק 

    1. מירב ביטון:
      "טעים מאוד"
    2. כרמלה לוזון:
      "עוגה מדהימה"
    3. שפרה בן עמי:
      "עשיתי ויצא מעולה תודה"

עוגת סחלב ופיסטוקים

עוגת סחלב

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

.פוסט מקורי: עוגת סחלב ופיסטוק – איבון חזן

Similar Posts

4 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements