עוגת קרמבו פשוטה ומנצחת
מראה מבריק וטעם מיוחד!
מי מאיתנו לא מתגעגע לעוגת הקרמבו הקלאסית שכולנו גדלנו עליה ועל הטעמים המטריפים שהיא מניבה. לכן שבת זה חוזרים לילדות ומתאהבים מחדש בעוגה הכי נוסטלגית שיש.
עוגת קרמבו פשוטה ומנצחת, עפ בסיס שוקולדי עשיר וחלומי שמוסיפים לו שכבת קצפת עננית ומעליה זיגוג קרם שוקולד מושחת ומגרה במיוחד.
עוגה קלה וקלילה שמצליחה להרשים גם במראה המבריק שלה וגם בטעם המיוחד, עם ניגוני זכרונות עבר בכל ביס מפנק.
עוגת קרמבו פשוטה ומנצחת, עפ בסיס שוקולדי עשיר וחלומי שמוסיפים לו שכבת קצפת עננית ומעליה זיגוג קרם שוקולד מושחת ומגרה במיוחד.
עוגה קלה וקלילה שמצליחה להרשים גם במראה המבריק שלה וגם בטעם המיוחד, עם ניגוני זכרונות עבר בכל ביס מפנק.
מתכון באדיבות: ליאת ביצ׳צ׳י
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 6 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
- ½ שקית אבקת אפייה (או 2 כפות קמח תופח)
לקצפת:
- 2 קופסאות שמנת מתוקה
- 2 חבילות פודינג וניל
- 2 כוסות חלב
- 2 שקיות סוכר וניל
- אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד (למי שאוהב)
לקרם שוקולד:
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
- 3 כפות חלב
- 3 כפות סוכר
- 40 גרם חמאה
קרם שוקולד חלופי:
- ½ קופסא שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד חלב
לקישוט מעל:
- שוקולד לבן לגרד (או כל קישוט אחר שאוהבים)
אופן ההכנה
- קודם מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר ששמים בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב. לאחר מכן מוסיפים את הפודינג שוקולד ומערבבים במיקסר בעדינות.
- לאחר ערבוב, נוסיף גם את אבקת האפייה או קמח תופח, ואז את החלמונים ומערבבים בעדינות במיקסר.
- משמנים את התבנית, ואז שופכים את התערובת ומכניסים לאפייה בתנור שמחממים מראש על 180 מעלות למשך 20-35 דקות.
- להכנת הקצפת - מקציפים את החומרים יחדיו עד שמוכן.
- להכנת הקרם שוקולד - ממיסים במיקרוגל יחד ושופכים מעל. לאחר מכן מקשטים בגירוד שוקולד לבן, או איזשהו קישוט אחר שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו
איך גררת את תלתלי השוקולד הלבן? גרדתי רגיל, שוקולד לבן הוא פשוט יותר רך אז זה יוצא יפה כזה. |
הכנתם? ספרו איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
.פוסט מקורי: עוגת קרמבו – ליאת בששי