חיתוכיות לוטוס ובייגלה מלוח
בטעם מתוק מלוח ומרקם קראנצ\'י!
גם אתם מחובבי קינוחי המתוק-מלוח וגם אם מעולם לא התחברתם, למתכון הזה הוא תמצאו את עצמכם מכורים בכלום זמן!
חיתוכיות לוטוס ובייגלה מלוח – עוגה מדהימה בטעם דומיננטי מתוק-מלוח המורכב משילוב טעמים של לוטוס ושוקולד בלונדי עשיר, עם תערובת עוגיות אדירות.
מתפנקים עם זיגוג סירופ לוטוס מושחת מעל, ומסיימים עם חתיכות בייגלה לקבלת חיתוכיות קראנצ'יות משגעות שישאירו אותכם בצרחות!
חיתוכיות לוטוס ובייגלה מלוח – עוגה מדהימה בטעם דומיננטי מתוק-מלוח המורכב משילוב טעמים של לוטוס ושוקולד בלונדי עשיר, עם תערובת עוגיות אדירות.
מתפנקים עם זיגוג סירופ לוטוס מושחת מעל, ומסיימים עם חתיכות בייגלה לקבלת חיתוכיות קראנצ'יות משגעות שישאירו אותכם בצרחות!
מתכון באדיבות: מיטל מיכאלי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית רינג 20X20 / אינגליש קייק / תבנית אלומיניום בינונית סטנדרטית (אך צריך להכפיל כמויות)
המצרכים
- 50 גרם חמאה
- 2 חפיסות בלונדי
- 100 גרם פתיבר / עוגיות חמאה
- 100 גרם עוגיות לוטוס
- 1 כוס בייגלה שטוחים (כוס מלאה)
- ½ צנצנת ממרח לוטוס (200 גרם)
- 1 כפית מלח גס
לציפוי:
- ½ צנצנת ממרח לוטוס
- בייגלה לקישוט מעל
אופן ההכנה
- בקערה נשים את החמאה, בלונדי, ולוטוס, ולחמם אותם בפולסים של 30 שניות במיקרו עד שמקבלים תערובת חלקה ונוזלית
- במקביל, במעבד מזון נטחן את הפתיבר, הלוטוס, והשטוחים לחתיכות גסות.
- לאחר מכן, נמזוג מעל את בלילת הלוטוס בלונדי ונוסיף מלח גס, ואז נערבב את הכל לתערובת אחידה, ונעביר לתבנית ומשטחים.
- נכניס למקפיא למשך שעה.
- לאחר מכן נמיס במיקרו בפולסים קצרים את ממרח הלוטוס שנותר (חצי צנצנת) ונמזוג מעל.
- נחזיר למקפיא ל-15 דקות נוספות.
- נוציא מהמקפיא, נסדר מעל בייגלה יפה יפה , ונחתוך לחיתוכיות קראנצ'יות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: חיתוכיות לוטוס – מיטל מיכאלי
לא הבנתי אז בסוף תצריך צנצנת לוטוס מלא? או בהתחלה משתמשים רק בחצי?
היי יוליה,
כן, חצי לבסיס וחצי לציפוי.
בהצלחה!
הכנתי ויצא טעים ברמות, כולם ממש מתלהבים תודה!
היי דניאל
מעולה!! נשמח לראות תמונות בקבוצה אם יש לך 🙂
אפשר לאחסן מחוץ למקרר? אם כן לכמה ימים
היי ליאת,
אכן כן, אפשר עד 5 ימים.
בהצלחה 🙂
מושלםםם
היי מאיה,
כיף מאוד לדעת שנהנית מהן 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
אני רןאה שכל הפתרונות לשוקולד בלונדי בתקופה הזאת שאי אפשר להשיג זה להכין בבית… יש אפשרות להחליף אותו בשוקולד לבן? עד כמה זה מורגש?
היי!
אפשר להחליף ללבן. עדיין ייצא טעים, פשוט קצת אחר.
בהצלחה 🙂
היי. כמה זה שתי חפיסות בלונדי? בגרם אם אפשר. תודה
200 גרם סה"כ
מתכון מעולה!
במקום הכמות של פתי בר, שמתי עוגיות לוטוס…
היי, נראה מושלם!
אם אני מכינה יום לפני, לשמור במקפיא למשך הלילה או במקרר?
אם זה רק לילה קודם אז פשוט במקרר. בהצלחה!
היי, עים אני רוצה להכין שבוע מראש אז לחתוך לקוביות ולהקפיא? צריכה את זה לבר מתוקים
היי סיגל,
אפשר בכיף, בהצלחה 🙂
מה אפשר במקום בלונדי לפרווה?
אפשר שוקולד מריר, חמאת בוטנים, ממרח פרווה אחר שאוהבים ויתאים לפי דעתכם מבחינת שילוב הטעמים והמרקם, מה שרוצים!