סופגניות עם טיפים
אווריריות ורכות!
כשרוצים באמת להרשים לחנוכה, משקיעים טיפה ומכינים סופגנייה מושלמת כזו שנראית כאילו בדיוק יצאה מתנור הקונדיטוריה!
מתכון סופגניות מיוחדות שיוצאות אווריריות ורכות, עם צבע מרהיב המתקבל בלי טונות של שמן ספוג פנימה. והטעם? פשוט אין למה להשווות.
מכינים במתכון ברור ומופשט עם טיפים לטיגון שמבטיחים תוצאה מוצלחת בכל הכנה! ואז לא מספיקים לקצור מחמאות.
מתכון סופגניות מיוחדות שיוצאות אווריריות ורכות, עם צבע מרהיב המתקבל בלי טונות של שמן ספוג פנימה. והטעם? פשוט אין למה להשווות.
מכינים במתכון ברור ומופשט עם טיפים לטיגון שמבטיחים תוצאה מוצלחת בכל הכנה! ואז לא מספיקים לקצור מחמאות.
מתכון באדיבות: מורן ג'רפי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 50 גרם שמרים טריים (או קובייה אחת)
- 1 ¼ כוסות חלב פושר
- ½ כוס סוכר לבן (מאה גרם)
- 3 ביצים L
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
למילוי:
- ריבת תות (או כל מילוי אחר שאוהבים)
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- נתחיל בהכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו לישה לשים חצי מכמות הקמח ולערבב פנימה את השמרים.
- להוסיף כעת את החלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ולעבד למשך דקה עד שמקבלים תערובת אחידה ונוזלית.
- להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה (אם הבצק יבש מדי ופירורי, להוסיף עוד קצת חלב, עד שהוא מתאחד לבצק רך ולא דביק).
- להגביר את מהירות המיקסר לבינונית ולהמשיך לעבד ל-5 דקות נוספות, עד שמקבלים בצק חלק ומבריק.
- לכסות את פני הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
- נגלגל לכדורים ונתפיח שוב - נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה, עושים זאת על ידי חלוקת את הבצק ל-3 חלקים שווים ואז נגלגל כל חלק לנקניק ארוך ונחצה אותו לשני חצאים, ואז נחלק כל חצי לפי העין ל-5 חלקים.
- נניח על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. נכסה בניילון נצמד משומן למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). נניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.
- נחמם בסיר רחב שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום), ונטגן את הסופגניות, 4-5 בכל פעם, בערך 2 דקות כל צד, להשחמה.
- אם משתמשים בריבועי נייר אפייה - נכניס את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן
- נוציא את הסופגניות לנייר סופג, נפזר אבקת סוכר בנדיבות, ונזריק פנימה ריבה ונגיש.
הערות וטיפים
טיפים להצלחה:
- אם רוצים סופגניות מושלמות, חייבים לטגן בטמפ' הנכונה (160-170 מעלות)
- מטגנים קודם את הצד שתפח ולא את הצד של נייר האפייה
- לטגן כל צד כשתי דקות
- לשים חתיכת גזר בשמן
- בהתאם לצורך של הבצק ניתן להוסיף עד חצי כוס חלב.
- המתכון חלבי אך ניתן להמיר לפרווה: במקום חלב לשים מים ובמקום חמאה לשים מחמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סופגניות עם טיפים
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח לחם? כן אפשר. |
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן כמה לשים? חייבים לשים גרידת לימון? לא ניתן להחליף את החמאה בשמן במקרה ה משום שהחמאה צריכה להיות רכה, לא מומסת, ומרקמה דרוש להצלחת הבצק. לכן ניתן להמיר את החמאה במחמאה או מרגרינה. אפשר לוותר על גרידת הלימון. |
מה עושה הגזר? גזר שומר שהשמן לא ישחיר. וגם שומר על טמפ' השמן. |
חייב ברנדי? אפשר להשתמש גם בוויסקי, או כל אלכוהול אחר (40% ). מומלץ לשים כדי שהסופגנייה לא תספוג ים של שמן בטיגון, וגם אוורירי יותר. |
איך יוצאת לך צורה מושלמת של העיגולים? אני שקלתי כל כדור בצק שיהיו שווים.. 60 גרם כל אחד. וכל אחד גלגלתי לכדור על השיש. |
איזה ממרחים אפשר לקישוט חוץ מריבה? שוקולד, אגוזי לוז, קינדר. |
יש דרך להכין גם בלי למדוד את החום של השמן ושלא יתפוצצו? כן. שימי מקל עץ ברגע שיש סביבו בועות קטנות סימן שהטמפ נכונה תתחילי לטגן 2 דק מכל צד על גז נמוך. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
.רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: סופגניות עם טיפים – מורן ג'רפי