עוגת שוקולד בחושה וקלה
עם ציפוי שוקולד מריר מפנק!

אין משהו שמתאים לשבת יותר מעוגת שוקולד מתוקה שמרימה את האווירה.
עוגת שוקולד בחושה רכה ועסיסית עם טעם עשיר וציפוי שוקולד מריר מפנק שעושה חגיגה בפה.
מכינים בקלי קלות וחותכים לקוביות וכך כל אחד מקבל עוגה אישית מושלמת וחיוך גדול על הפנים.
מכינים בקלי קלות וחותכים לקוביות וכך כל אחד מקבל עוגה אישית מושלמת וחיוך גדול על הפנים.
מתכון באדיבות: שפרה אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית מלבנית מנייר כסף או תבנית עגולה בקוטר 24
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
לקערת היבשים:
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות קקאו
נוזלים:
- 2 ביצים
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כף תמצית רום
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מים חמימים
לציפוי:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 230 גרם שוקולד מריר קוביות
אופן ההכנה
- לקערה נוסיף את כל היבשים, נערבב ידנית ולעשות גומה, ואז מוסיפים אליהן את כל הנזולים חוץ מהמים, מערבבים הכל יחד ובסוף מוסיפים את המים ומערבבים שוב עד לאיחוד הבלילה. (בחישת יתר פוגמת)
- משמנים במרגרינה את התבנית, ואופים בחום 175 מעלות למשך כ-30 דקות.
- לציפוי - נחמם במיקרו כוס שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, מוציאים ומוסיפים 230 גרם שוקולד מריר בקוביות. ממתינים 2-3 דקות ואז מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
- ליצוק על העוגה בעודה חמה, ואז לצנן בחוץ. לאחר הצינון מכניסים את העוגה למקרר עד להתייצבות הקרם.
- חותכים לריבועים רק אחרי שהקרם התקשה.
הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה
אפשר מיץ תפוז במקום שמנת מתוקה? |
אם אין אבקת סודה אפשר לוותר או שיש מה לשים במקום? |
איך אפשר להמיר לפרווה? |
אפשר במקום השמן והמים החמימים חמאה וחלב , ואם כן כמה חמאה? |
מה אפשר במקום רום? |
מה חושבים על: עוגת שוקולד בחושה
-
- נטלי סויסה:
"הכנתי לשבת יצא מושלם"
- נטלי סויסה:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת שוקולד בחושה וקלה – שפרה אזולאי
ואווו!!!!!!!!!!1 קסםםם של עוגה!!!!!!!!!!!! מדהים!!!
לכל הגולשים שלא יודעים מה זה לפשל בעוגות-תדעו לכם שיש כאלו שמפשלים אפילו עוגות שוקולד… אבל העוגה הזו-פשוט וואוו!! פשוט מושלמתתתת!!!!!!!!!!!!!!! לא דחוסה מידיי, לא נוזלית, לא נסדקת במרכז…. שלמותתתתתתתתתתתתתתתתתת
תודה!!!!!!!!!!! אין מילים!
היי,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה!!
תודה רבה שכתבת לנו ואם בא לך להשוויץ באיזו תמונה או שתיים, אפשר להראות לנו בקבוצה 🙂 🙂
האם אפשר להחליף את המים?
היי בן, אפשר להחליף לחלב בהחלט. בהצלחה ובתיאבון!
האם אפשר במקום קמת תופח לשים קמח רגיל ואפיה ?
היי אפי, כמובן!