עוגת שוקולד, ללא קמח וללא תוספת סוכר
מתכון מעולה לעוגה ממכרת
חלום שוקולדי מתוק ובריא מתגשם! מחפשים קינוח מרשים, קל להכנה ומושלם גם למי ששומרים על בריאותם? עוגת שוקולד ללא קמח וללא תוספת סוכר היא בדיוק מה שאתם צריכים!
עוגה זו משלבת את כל הטוב שבעולמות – טעם שוקולדי עשיר, מרקם רך ועסיסי, וערכים תזונתיים גבוהים.
המתכון הזה פשוט להפליא ודורש רק מספר מצרכים בסיסיים. תוך דקות ספורות תכניסו את התבנית לתנור ותמלאו את הבית בניחוף שוקולדי משכר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית בקוטר 24
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 5 ביצים
- 1 כף תחליף סוכר (סוויטנגו/סטיביה)
- 1 חבילת פודינג בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר (סוויטנגו 80 גרם)
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מייפל טבעי
- ½ מיכל (125 מ"ל שמנת מתוקה)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 שורות שוקולד לבן (טחונים גס)
לשכבה השניה:
- 1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילת פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר (80 גרם)
לשכבה השלישית:
- 1 חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (100 גרם)
- ½ מיכל שמנת מתוקה (סה"כ צריך 2 מיכלי שמנת מתוקה לעוגה)
לעיטור:
- אגוזים טחונים גס
אופן ההכנה
- בקערה נערבב 5 ביצים עם כף תחליף סוכר (סוויטנגו/סטיביה).
- נוסיף חבילת פודינג בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר (סוויטנגו) רבע כוס שמן כפית תמצית וניל כף מייפל טבעי חצי מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה שקית אבקת אפיה כוס אגוזים טחונים כוס קמח שקדים.
- ניתן להוסיף 2 שורות שוקולד לבן טחונים גס.
- נערבב הכל ונמזוג לתבנית משומנת.
- נכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ל 30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.
להכנת השכבה השניה:
- נקציף מיכל קטן של שמנת מתוקה וחבילת פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר, עד שהקצפת מתייצבת.
- נשטח מעל העוגה.
- נכניס את העוגה להקפאה של חצי שעה.
הכנת השכבה השלישית:
- נמיס חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר (סה"כ צריך 2 מיכלי שמנת מתוקה לעוגה).
- נשטח בעדינות מעל הקצפת.
- נכניס שוב להקפאה של כחצי שעה.
- לעטר מסביב באגוזים טחונים גס.
הערות וטיפים
ניתן לשמור מכוסה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.