| | |

עוגת שיש עם קקאו

עוגת שיש קלה וקלילה שמשדרגת את היום, רק נותר להכין קנקן תה לצד ומובטח לכם תענוג!
בהשראת: תהילה גיל
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת שיש עם קקאו

עוגת שיש עם קקאו – תמיד טוב כשיש בבית עוגת שיש נפלאה לפתוח לכם את הבוקר כמו שצריך.

ביתית וחמימה במיוחד שיוצאת אוורירית, רכה, וגבוהה. והטעם?

שוקולדי עשיר בשילוב נס קפה עדין, בקיצור טעם שיטריף לכם את החושים!

קלה וקלילה שמשדרגת את היום, רק נותר להכין קנקן תה לצד ומובטח לכם תענוג.

עוגת שיש עם קקאו
צילום: תהילה גיל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שיש עם קקאו

עוגת שיש עם קקאו

עוגת שיש קלה וקלילה שמשדרגת את היום, רק נותר להכין קנקן תה לצד ומובטח לכם תענוג!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: תהילה גיל

ציוד

כוס: כוס מדידה 
תבנית: תבנית 26/סיר פלא/2אינגליש קייק

המצרכים

לשוקולד:

  • 3 כפות קקאו
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כפית רום
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מים

לבלילת העוגה:

  • 5 ביצים XL (או 6 קטנות יותר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים (או מים / חלב.)
  • 1 כוס שמן
  • 2.5 כוסות קמח תופח (או רגיל + א. אפיה)
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון +2 כפיות מיץ לימון טבעי
  • 1/4 כוס קוקוס (לא חובה)

אופן ההכנה

  • נבשל מראש כדקה את מרכיבי השוקולד על האש נצנן.
  • מקציפים את החלבונים, ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב.
  • מאטים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את  שאר החומרים, מערבבים כדקה לא יותר.
  • יוצקים בתבנית את רוב הבלילה. ומשאירים כשליש מהבלילה הלבנה,
  • נוסיף את השוקולד שהכנו מראש ונערבב.
  • נאפה בתנור על חום 170 מעלות למשך כ-45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש עם קקאו

אפשר לוותר על כפית של הנס קפה?
בגדול אפשר לוותר אבל אפשר נס קפה בלי קפאין כי יש בו כמות קטנה.
מה יכול להחליף את השוקולית?
אכף קקאו.
עוגת שיש עם קקאו
צילום: תהילה גיל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

Similar Posts

2 Comments

  1. היי כעת היכנסתי את העוגה לתנור…הבלילה שוקולד כמעט נישרפה לי אין מספיק נוזלים נעשה לי ממש גושים…עירבתי עם השליש הלבן עדין נישארו גושים ..אתפלל שהעוגה תצא טוב…יעדכן..תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?