הממתק התוניסאי האהוב על כולם בא לנגן לכם את כל זכרונות הילדות! מקרוד – עוגיות סולת קטנות ומשגעות במילוי תמרים עשיר, שמטגנים לקבלת מרקם פריך ואז טובלים בסירופ דבש מטריף. עוגיות מעולות לאירוח במראה מושחת שאף אחד לא יכול להתאפק בפניו!

 
מתכון באדיבות: סיגל חלויה – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מקרוד אמיתי – עוגיות סולת תמרים בסירופ דבש

מצרכים 

 
כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה

לבצק:
1 קילו סולת
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
4 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 כוס שמן רצוי שיהיה חם
2 כוסות מיץ תפוזים

 למילוי:
2 חבילות תמרים בוואקום (יש להוציא מהם הם הגרעינים)
מעט זנגביל טחון
מעט ציפורן טחון
מעט קינמון
מעט אגוזים (לא חייב עניין של טעם)

לסירופ:
4 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי  לימון סחוט.


אופן הכנה 

 

  • להכנת הבצק נלוש את כל החומרים יחד עד שנקבל תערובת אחידה וגמישה לעבודה. אחרי זאת לתת לבצק מנוחה של שעה.
  • נלוש את חומרי המילוי עם מעט שמן. אחרי שמוכן נמלא את הבצק במילוי וליצור  או עוגיות קטנות או רולדות ולחתוך  לפני טיגון.
  • לאחר שמסיימים טיגון נטבול בסירופ שלנו.

שאלות ותשובות

שאלה: הצורה נראית כמו מעמול. ככה עושים אותה?
תשובה: כן.

שאלה: עם איזה מכשיר השתמשת כדי לעשות את הצורות?
תשובה: עם פינצטה של מעמול.

שאלה: לטגן בשמן עמוק?
תשובה: כן על אש נמוכה.

 
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

מקרוד
 

מקרוד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *