מתכון באדיבות: מורן ארה יחיאל – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: קסטה ביתית שוקולד לבן ונוטלה
מצרכים
תבנית: תבנית מרובעת 20/30 / חד פעמי מלבני /רינג שמים על מגש אפייה עם נייר אפייה מתחת
ביסקוויטים לקסטה (ניתן להשיג בחנויות של חומרי גלם -ויש גם ברמי לוי)
או ביסקוויטים רגילים חום או לבן
למוס גלידה שוקולד חלב:
500 שמנת מתוקה(2 מיכלים)
300 שוקולד חלב
למוס גלידה שוקולד לבן: (אפשר שוקולד בלונדי/רובי וכו..)
500 שמנת מתוקה(2 מיכלים )
300 שוקולד לבן
*תוספות שאפשר להוסיף :שברי מקופלת/אוראו מרוסק/או תוספת שאוהבים
אופן הכנה
- נתחיל בהמסת 250 גרם שמנת (מיכל אחד) במיקרוגל, עם השוקולד חלב בפולסים, וכל פעם נערבב עד שהתערובת חלקה. נניח בצד שיתקרר. ואז למקרר לשעה .
- אחרי שעה נקציף את המיכל הנוסף של השמנת לקצף יציב (לא קשה), ואז נקפל יחד עם תערובת השוקולד.
- נסדר כעת שכבה של ביסקוויט קסטה ומעליה נרצה לשפוך את המוס, נזלף נוטלה לאורך התבנית (לא חייב), ונקפיא חצי שעה לפחות.
- נכניס את המוס הלבן בדיוק כמו המוס החום, אפשר גם להוסיף למוס איזה תוספות שמתחשק..
- ליצוק מעל השכבה החומה, ואז נסדר ביסקוויט מלמעלה ונקפיא
- לאחר כמה שעות (עדיף לילה) , נחתוך לקסטה מנות בגודל שרוצים ונשמור בהקפאה
שאלות ותשובות
שאלה: זה כמות אחת או שזה אחרי שהכפלת?
תשובה: אני הכפלתי אבל אין צורך בכלל!!! עדיף להכין 2 עוגות.
שאלה: מה אפשר במקום שוקולד לבן?
תשובה: שוקולד מריר או שוקולד רובי או בלונדי. מה שאת אוהבת בעקרון, ותוספות מה שאת אוהבת שיהיה מעניין.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: גלידה ביתית ללא מכונה במיליון טעמים!
- מתכון: גלידה לוטוס ב 5 דקות בלבד!
- מתכון: גלידה אוראו ביתית עם סרטון הכנה!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!