כעכים מלוחים מושלמים
התכוננו לטוב שבכל העולמות: כעכים מלוחים וממכרים שיוצאים זהובים עם שומשום משובח שמשדרג את הטעם,
והכי טוב ששומרים על פריכות מעולה מבלי לשבור את השיניים.
הבעיה היחידה בכעכים אלה שברגע שמתחילים לזלול, אי אפשר להפסיק עד שהצנצנת נגמרת, אז תתכוננו להכפיל כמויות!
תשכחו כבר מאלה שאתם קונים מהמכולת או הקונדיטוריה, בכעכים הללו אתם הולכים להתאהב קשות.
הכינו בקלילות פעם אחת ותראו מה פספסתם בחיים עד עכשיו, זמן הכנת הכעכים מלוחים המהממים הללו לוקח בערך 7 דקות ומניחים בתנור. אין קל מזה.
הטעם המפנק שמחמם את הלב ביחד עם השומשום הטעים פשוט יבעירו אתכם מבפנים.
זה הזמן לפינוק המשפחה וכל אורח אשר יבוא אליכם בדבר המושלם הזה.
מתכון באדיבות: נאוה מלכה
תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון
ציוד
המצרכים
להכנת העוגיות
- 1 קילו קמח
- 1 חבילת מרגרינה
- 1 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 כוס מים פושרים (אפשר עוד חצי כוס)
למריחה מעל העוגיות
- 1 ביצה
- 1 כוס שומשום
אופן ההכנה
- את כל החומרים של העוגיות לשים בקערה ולערבב עד לקבלת בצק רך, ואז נותנים מנוחה של חצי שעה.
- נקרוץ פיסות בצק.
- נכין כעכים, ואחר כך נטבול בביצה ושומשום.
- נאפה ב-180 מעלות למשך חצי שעה בערך, או עד להזהבה.
שאלות ותשובות להכנת: כעכים מלוחים
שאלה: רק כוס מים אחת לקילו קמח ? | תשובה: כמה שהקמח סופח אולי כוס וחצי. |
שאלה: אני לא משתמשת מרגרינה האם אפשר שמן או חמאה? | תשובה: כן, חמאה זה יוצא טוב מאד. אני תמיד מכינה עם חמאה. |
שאלה: האם את ממיסה את המרגרינה ? | תשובה: כן. |
שאלה: איך יוצאים הכעכים פריחים או קשים כמו עבאדי? | תשובה: יוצאים פריכים. |
שאלה: כמה יוצא מכמות כזו ? | תשובה: 3.5 תבניות. |
שאלה: כמה מים שמת? | תשובה: בין כוס לכוס ורבע כוס מדידה. שהבצק יהיה רך ונעים. |
שאלה: מה זאת אומרת 1 מרגרינה? תוכלי לומר בגרמים כמה שמת? | תשובה: 200 גרם. |
שאלה: לאחר האפייה את משאירה להתקררות ושמה בכלי? | תשובה: אכן כן. |
שאלה: הביצה נכללת בחומרי הבצק? | תשובה: לא רק למרוח מלמעלה. |
תגובות ותמונות מהגולשים : כעכים מלוחים
-
סימון ממן"תבורכי נשמה הכעכים מעלפים"
-
שולה נחום"הכנתי אתמול מתכון מעולה ממולץ בחום טעים יאמי"
-
Malka Moses Kirkovski״יופי של מתכון. ונפלא שבלי סוכר״
-
Rony Gold״אין על המתכון הזה פצצה מתקתקת בפה לא נמאס לנשנש מהם״
-
Hila Liberty״מהמם וטעים״
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: כעכים מלוחים פריכים – נאוה מלכה