כשמשלבים שני סוגי מתוקים אהובים, מקבלים שלמות. קינוח קליל וקל להכנה שמורכב משילוב יצירתי של שוקולד וקוקוס. מרכיבים מתחתית ביסקוויטים בשילוב שוקולד מריר, ומעליה מוסיפים קרם קוקוס טעים ומנחם, מצפים בשכבת שוקולד עשיר ומקררים לקבלת חטיפים מופלאים מהסרטים ליום טוב ומתוק.
מתכון באעדיבות: שירן אליהו הראל – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת ביסקוויטים שוקולד בשכבות עם קוקוס
מצרכים
תבנית אינגליש קייק
תבנית: אינגליש קייק
כוס: כוס חד פעמית חמה
שכבה 1:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
2/3 חבילת שוקולד מריר (כ-65 גרם)
שכבה 2:
כוס קוקוס טחון
רבע כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
שכבה 3:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
אופן הכנה
- לשכבה הראשונה: נפורר את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא אבקה) ונעביר לקערה.
- נמיס במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ונערבב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. נצנן לטמפרטורת החדר ונשפוך על פירורי הביסקוויטים. נערבב היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של כל הפירורים בשוקולד.
- נרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה וניצוק את התערובת לתחתית התבנית ונשטח בצורה אחידה.
- לשכבה השנייה: נערבב בקערה (בעזרת כף, אין צורך להקציף) את הקוקוס עם השמנת עד לכיסוי מלא של הקוקוס וליצוק מעל השכבה הראשונה.
- נכניס למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
- לשכבה האחרונה: נמיס במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד, ונערבב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. נצנן מעט ויוצקים מעל שכבת הקוקוס בצורה אחידה.
- נכניס למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
- לאחר שהעוגה קופאת, נחלץ אותה בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפייה. נניח על משטח חיתוך ונחתוך לריבועים או אצבעות לפי הגודל הרצוי.
- נשמור עטוף בניילון נצמד או בקופסה אטומה במקפיא.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון:עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון:עוגת שמרים פרג
- מתכון:עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!=