|
עוגת השמרים הטובה בטובות במראה אסתטי במיוחד. קבלו מתכון קל וקליל לעוגת שמרים קסומה שמכינים מבצק קל עם מילוי נוטלה/קקאו עשיר ומפנק, מעצבים עם מספריים בצורה מהממת ואופים לקבלת עוגה בצבע זהוב שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה.

מתכון באדיבות: אורל אוחיון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים מנצחת במילוי נוטלה\קקאו

מצרכים

לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
3 ביצים בגודל M (למי שאין מדיום אפשר 2 לארג /XL)
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים ( אני אישית שמה מים לפי העין עד שהבצק נעים למגע ולא לפי הכמות שרשומה)

למילוי:
נוטלה /השחר
או קקאו – על כל כוס קקאו בערך חצי כוס סוכר ושמן לפי העין עד שיהיה ממרח סמיך   

אופן הכנה

  • נתפיח עד הכפלת הנפח, נלוש כדקה ידנית ולתת תפיחה של עוד שעה 
  • לגבי הצורה – נגזור עם מספריים כמעט עד הסוף ולקחת כל עיגול לכיוון אחר 
  • בתנור נאפה 170-180 מעלות עד שמשחים יפה, בערך 20 דקות 

עוגת שמרים מנצחת במילוי נוטלה\קקאו

שאלות ותשובות

שאלה: אם אין ביצים מדיום? כמה לארג?
תשובה: שמים 2 של לארג.

שאלה: אפשר הסבר לגבי הצורה?
תשובה: מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה, ואז במספריים חותכים מצד לצד כמו בתמונה כמעט עד הסוף, ואז מזיזים כל חלק שחתכנו שמאלה וימינה לסירוגין ומקבלים צורה כזו, בהצלחה!
תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *