גלידה

מגנום ביתית מושלמת לקיץ

לשבת קיצית כל כך, אין מתאים יותר ממגנומים להצטננות עם המשפחה. גלידת מגנום ביתית גם לבן גם שוקולד מדהימה שיוצאת לא פחות טעימה מאלה שקונים בחנויות. מכינים גלידה מ-4 רכיבים בלבד בקלי קלות ואז נשאר רק להוסיף תוספות כמו שמתחשק! מסיימים עם ציפוי שוקולדי עשיר ומקבלים תענוג מטריף. כבר לא צריך לצאת בחום לקנות כשאפשר להכין בבית בגרסה יותר כיפית וטעימה!

מתכון באדיבות: ישראלה אהרונוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מגנום ביתית מושלמת לקיץ

מצרכים 

3 שמנת מתוקה חלבית
1 חלב מרוכז ממותק (פחית/צנצנת)
1.5 כפות פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר

אפשריות לתוספות:
אוריאו, קינדר, עדשים, מקופלת, לוטוס, פקאן, נוטלה, ריבת חלב, פירות יער מיקס של כל מה שבא לכם.

לציפוי הגלידה (למי שמכין על מקל)
150 גרם שוקולד
כף וחצי שמן


אופן הכנה 

  • נקציף הכל יחד במיקסר חוץ מחלב מרוכז ממותק, עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה, אחר כך נוסיף פנימה בתנועות קיפול את החלב המרוכז. ויש לכם כבר גלידה!
  • עכשיו החלק הכיפי שבו נוסיף תוספות לפי טעם אישי. אפשר אוריאו, קינדר, עדשים, מקופלת, לוטוס, פקאן, נוטלה, ריבת חלב, פירות יער מיקס של כל מה שבא לכם !
  • נכניס למקפיא בקופסא ל-6 שעות לפחות וזהו, יש לכם גלידה ביתית בטעמים שלא ניתן לקנות בכלל.
  • אפשרי להוסיף תמציות טעם או צבעי מאכל למי שיש ואוהב
  • אם מכינים על מקל ורוצים ציפוי שוקולד לגלידה, ממיסים את השוקולד עם השמן למרקם נוזלי אך לא חם מדי, נטבול בשוקולד ונוציא מיד להתקררות השוקולד. גם פה אפשר להוסיף לשוקולד תוספות: שקדים, אוראו וכדו׳.

תשובות לשאלות

1. אחרי טבילת המגנום בשוקולד הוא מתקשה תוך שניות בגלל הקור של הגלידה
2. אפשר להכין בקופסא ולאכול עם כפית (כמו גלידות שטראוס) או לזלף מעט לתוך תבנית כל שהיא ולהוסיף מקל (אפשר תבנית קרח גדולה בצורות או תבנית לארטיקים) רק צריך לקחת בחשבון שיהיה קצת קשה יותר לחלץ מהתבנית ולכן כדאי להשתמש בתבנית סיליקון בכול צורה שתהיה…
3. אני השתמשתי בתבנית מגנום שקניתי בעליאקספרס מצרפת קישור ותמונה שלה.

שאלה: אחרי טבילת המגנום צריך לקרר את הציפוי?
תשובה: אחרי טבילת המגנום בשוקולד הוא מתקשה תוך שניות בגלל הקור של הגלידה.

שאלה: זה למקלים או לקופסא?
תשובה: אפשר להכין בקופסא ולאכול עם כפית (כמו גלידות שטראוס) או לזלף מעט לתוך תבנית כל שהיא ולהוסיף מקל (אפשר תבנית קרח גדולה בצורות או תבנית לארטיקים) רק צריך לקחת בחשבון שיהיה קצת קשה יותר לחלץ מהתבנית ולכן כדאי להשתמש בתבנית סיליקון בכול צורה שתהיה. 

שאלה: איך עושים בצורה של מקלים?
תשובה: אני השתמשתי בתבנית מגנום שקניתי בעליאקספרס. כזאת

שאלה:  את החלב המרוכז צריך לבשל או לשים מהפחית כמו שהוא?
תשובה:  כמו שהוא.

שאלה: כמה גלידות יוצא?
תשובה:  סביבות ה16 יחידות גדולות.

שאלה: איך את עושה שיהיה ציפוי שקדים?
תשובה: שמים שקדים בתוך השוקולד המומס.

שאלה: חלב מרוכז הפחית הקטנה?
תשובה: חלב מרוכז מוספים בעדינות לתוך הקצפת לאחר שהיא מוכנה. וכן, פחית או צנצנת קטנה.

שאלה: שוקולד לבן המסת כמו שהוא? כמו השוקולד המריר?
תשובה: כן עם תוספת כף שמן לכל 100 גרם.

שאלה: אם אני רוצה לעשות את הגלידה בטעם שוקו ולא וניל מה מוסיפים?
תשובה: את יכולה להוסיף שוקולד נוטלה/פסק זמן להקצפה.

שאלה: אחרי שטובלים את הארטיק בשוקולד היכן את מניחה אותו?
תשובה: תניחי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ותכניסי למקפיא ל-5 דקות ולאחר מכן שימי בקופסא אטומה ותכניסי למקפיא.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

מגנום ביתית מושלמת לקיץ

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker