Advertisements
| |
מבצק אליפות מכינים גם עוגות אליפות. עוגת שמרים זהובה וקסומה במילוי גבינה מתוקה ורכה שמכינים מבצק שאין לו תחליף! בצק קל ונוח לעבודה שאפשר לשמור במקרר לימים רבים ולהוציא ולעצב מתי שמתחשק ולאיזו צורות יפות שרוצים, עוגה זו מעוצבת בצורות חצי קרואסונים ספוגים במי סוכר כך שגונבים את ההצגה. אחד המתכונים לעוגות שמרים שחובה לנסות לפחות פעם אחת!

 
מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת שמרים עם גבינה מתוקה

כוס מידה: חד פעמי שתייה קרה

מצרכים 

כמות: 2 עוגות
כוס מידה: חד פעמי פשוטה

3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
100 גרם חמאה מומסת
רבע כוס חלב ועוד 2 כפות חלב
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח

מלית:
500 גרם גבינת טוב טעם או כנען
1 ביצה
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
100 גרם צימוקים

אופן הכנה 

  • נערבב ביחד קמח שמרים וסוכר
  • נמיס את 100 גרם החמאה ונערבב עם החלב ואז נשפוך. נפעיל את המיקסר 2 דקות ונוסיף את הביצים.
  • נמשיך במיקסר 6 דקות ולהוסיף את חצי כפית המלח, אז נמשיך במיקסר עד שנהיה בצק רך ומעט דביק.
  • נעביר לקערה משומנת קלות עם שקית מעל ונתפיח במקרר לפחות 4 שעות. לאחר ההתפחה הבצק נוח ונעים למגע
  • לקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק לשניים ונרדד כל חלק ונמלא מלית גבינה מתוקה: 500 גרם גבינת טוב טעם או כנען, 1 ביצה, גרידת לימון מלימון אחד, 2 כפיות תמצית וניל, חצי כוס סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג, 100 גרם צימוקים. נערבב הכל ביחד.
  • לעיצוב: נמרח את המלית ונחתוך למשולשים כמו פיצה, כל משולש נגלגל לקרואסון ונחתוך את הקרואסון באמצע כך שנוצר שניים פתוחים. נסדר בתבנית משומנת, שהחצאי קרואסונים שוכבים. נתפיח שעה.
  • נחמם תנור על 175, נמרח ביצה ונכניס עד שמזהיב. נוציא ונבריש מי סוכר

 

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מה היחס של המים והסוכר איך את מכינה?
תשובה: כוס סוכר עם חצי כוס מים..רבע שעה אש נמוכה.

שאלה: אפשר להחליף את החלב במים?
תשובה: כן.

שאלה: כמה קמח בגרם?
תשובה: 400 גרם.

שאלה: יש אפשרות לעשות אותו שיהיה פרווה?
תשובה:  תחליפי חמאה בחצי מחמאה ואת החלב תחליפי במים…לא להשתמש בשמן כתחליף הבצק יבש למחרת. 

שאלה: ניתן להקפיא את המאפים?
תשובה: בטח מקפיאים..ומפשירים. 

שאלה: איך עושים את הקרואסונים ?
תשובה:  הקוראסונים נחתכו לחצי לרוחב…והפתחים כלפי התבנית..בשכיבה רק באמצע שמתי כמה חתיכות עם פתחים למעלה. הנה תמונה.

שאלה: אפשר להשתמש בקמח שמרים של אוסם?
תשובה: כן. 

שאלה: לגבי ההתפחה של הבצק רשמת להתפיח במקרר.. התפחה לא אמורים לעשות במקום חמים?
תשובה: לגבי התפחה ליידע כללי….התפחה במקרר היא הכי טובה…לבצקים..בכל מצב בצק עם חמאה..התפחה במקרר..הוא תופח לכדור קשיח לא הרבה…ואז קל לעבוד איתו…והחמאה מתמצקת.

שאלה: אפשר לעשות מילית שוקולד ועם כן אז איך?
תשובה: מלית שוקולד: להמיס 100 גרם שוקולד ו 100 גרם חמאה להוסיף 3 כפות אבקת קקאו..וחצי שקית אבקת סוכר…לערבב ולטעום אם צריך עוד אבקת סוכר.

שאלה: תוכלי לצלם את הגבינה שהשתמשת?
תשובה: כזה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת שמרים עם גבינה מתוקה

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אסנת,
      התבנית שהשתמשה בה בעלת המתכון היא תבנית חד פעמית עגולה גדולה. לחילופין, אפשר להשתמש גם בתבנית 26 ס"מ.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements