במיוחד לאוהבי הקפה, קבלו קינוח קליל וטעים שכולם יעופו עליו. טירמיסו מטריף בכוסות מרטיני גבוהות המתקבל  משכבות אהובות של בישקוטים טבולים במטבל קפה עם זילוף של קרם מסקרפונה מלטף מעל ולבסוף מקשטים באבקת קקאו עם נגיעה קלה של ממרח אגוזי לוז לקבלת תענוג מהמם במראה אלגנטי במיוחד.

מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קינוח טירמיסו בכוס

מצרכים 

המתכון מותאם ל6 כוסות מרטיני גדולות.
למטבל בישקוטים
כוס מים רותחים .
2 כפיות גדושות קפה לבחירתכן ( השתמשתי בקפה מגורען של נסטלה).
30 מ״ל ליקר בייליס /אמרטו ( מומלץ) .
10 בישקוטים
לקרם מסקרפונה
500 גרם גבינת מסקרפונה ( גד).
חבילת גבינת שמנת 5 אחוז ( גבינות להוציא מראש לטמפ׳ חדר).
500 שמנת להקצפה (קרה) .
100גרם אבקת סוכר .
כפית שטוחה של מחית וניל
** תוספת בין השכבות של הקרם כדורי קראנץ יתנו מרקםנוס.
לקישוט
אבקת קקאו (הרשי).
2 כפות ממרח אגוזי לוז בשקית זילוף


אופן הכנה 

*מאחר וכוסות המרטיני צרות למטה ומתרחבות למעלה ,יש צורך לחתוך את הבישקוטים כדי שיתאימו לגודל של הכוס לפני שטובלים אותם בתערובת הקפה והליקר*
 

  • נערבב את הקפה עם המים הרותחים ונניח בצד עד להמסת הקפה המגורען, לאחר שהקפה מעט מתקרר להוסיף את הליקר וזאת כדי שהאלכוהול לא יתאדה בשל החום
  • נחתוך את הבישקוטים לארבע ונטבול מעט בתערובת הקפה והליקר נניח בתחתית הכוס .הבישקוטים אמורים להיות ספוגים אך ללא ממש כך שלא יאבדו את הצורה לגמרי 
  • נעבור לקרם מסקרפונה : נפתח את הגבינות באמצעות לקקן בתוך קערה נפרדת לדאוג שיהיו ממש רכות ובטמפרטורת החדר, במידה ויש נוזלים נסנן
  • נקציף שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל להקצפה חלקית, נוסיף את הגבינות לאחר שפתחנו אותן עם לקקן, נמשיך הקצפה עד שמתקבל קצף תפוח ויפה ..
  • נעביר לשקית זילוף לזלף מעל הבישקוטי בתוך הכוס שכבה אחת לסדר בישקוטים טבולים כמובן לחתוך מראש שיתאימו לכוס ואז לטבול . .
  • נפזר כדורי קראנץ בין הבישקוטים..
  • נזלף שכבה נוספת מעל הבישקוטים .
  • באמצעות מרית גדולה נעביר על הכוס כדי לשטח את הקרם, נכניס לקירור במקרר לפחות שעתיים , ניקח נייר וקקאו בתוך מסננת נניח את הדף באמצע הכוס נפזר מעל כך שמתקבלת רק בצד אחד של הכוס שכבת קקאו..
  • נעביר ממרח אגוזי לוז לשקית זילוף לגזור פתח קטן לזלף בצד ללא הקקאו.

שאלות ותשובות

שאלה: הכדורי קראנצ', מה הם בדיוק? איך הם נראים?
תשובה: הם קטנים בטעם של שוקולד חלב, קניתי בחנות למוצרי אפיה.
שאלה: באיזה בישקוטים השתמשת ומאיפה?
תשובה: בישקוטים רגילים מהסופר.
שאלה: מאיפה קונים מחית וניל וממרח אגוזים לוז?
תשובה: קניתי את שניהם מחנות למוצרי אפייה בשם מנה אחרונה בירושלים.
שאלה: הוניל זה עם גרגרים?
תשובה: כן.

עוד מתכונים מבוקשים:

קינוח טירמיסו
 
 


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *