| |
הקיץ קרב והמזג אוויר מתחמם, אז קבלו מתכון לקוקילידה הכי מרשימה שתראו אי פעם! עוגת קוקילידה ענקית וטעימה שהכי מושלמת להצטננות בבית. מכינים משתי קוקילידות עשירות בשוקולד ובאמצע מוס חלומי ומלטף של אוראו שמכינים מקרם רך עם עוגיות אוראו טחונות ומפנקות. מרכיבים ומקבלים קוקילידה ענקית שבכל ביס נמס לכם הלב מהתענוג, אז בואו נתחיל!

מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קוקילידה ביתית משגעת

מצרכים 

250 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
2 ביצים
כוס סוכר
רבע כוס שמנת מתוקה
רבע כוס קקאו של הרשי
רבע כוס קמח
1 כפית וקצת של אבקת אפייה
300 גרם שוקולד לבן
למוס אוראו
200 גרם שוקולד לבן
100 מ״ל שמנת מתוקה 38 אחוז
3 כפיות לא גדושות ג`לטין
4 כפות חלב 500 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
16 עוגיות אוראו טחונות במיקסר

אופן הכנה 

  • נמיס חמאה, שוקולד, ושמנת יחד במיקרו בפולסים של 30 שניות עד לקבלת עיסה חלקה, במקביל נקציף ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה
  • לנפות לקערת הביצים שהקצפנו, קקאו וקמח ואבקת אפיה נערבב טוב עד לקבלת עיסה אחידה, נכניס 300 גרם של שוקולד לבן קצוץ ונשפוך באופן שווה לשתי תבניות מרופדות בנייר אפיה עם תרסיס שמן
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-12 דקות עד שנוצר סדקים בקוקילדה עצמה, לא מעבר ל-12 דקות אחרת היא תתייבש. 
  • להכנת מוס אוראו: קודם ניקח שקף ונסדר בתבנית 
  • נמיס את הג`לטין: נעביר את 3 הכפיות ג׳לטין עם 4 כפות חלב ונערבב ונניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות נכניס למיקרו ל30 שניות.
  • נשבור 200 גרם שוקולד לבן לקוביות בקערה, נרתיח שמנת מתוקה ( 100 מ״ל) על הגז , ונשפוך על שוקולד לבן ששברנו לחתיכות בקערה, נעביר את השמנת דרך מסננת לפני שאנחנו שופכים מעל השוקולד , נחכה דקה ולאחר מכן נתחיל לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה (במידה ומעוניינים בתערובת מבריקה אפשר להשתמש עם בלנדר מוט) 
  • ניקח את הג׳לטין שהמסנו בכוס, נכניס מעט מהשוקולד שהמסנו ונכניס לג׳לטין ונערבב, הפעולה נקראת השוואת מרקמים, ניקח את הג׳לטין בכוס עם המעט שוקולד שערבבנו ונשפוך לקערה עם השוקולד המומס, נערבב ונשים בצד.
  • נקציף את השמנת צמחית ( 500) עם מקציף/ מערבל , לאחר שמתקבלת קצפת נפוחה ואוורירית , נשפוך את השוקולד עם הג׳לטין לתוך השמנת המוקצפת ובתנועות קיפול נטמיע את השוקולד לאחר מכן נכניס את העוגיות אוראו טחונות, נערבב בתנועות קיפול.
  • נכניס להקפאה לשעתיים – שלוש. לפני ההרכבה נכניס את עוגות הקוקילדה לחצי שעה למקפיא , על מנת שנוכל לקבל אותן יציבות בזמן ההרכבה , נניח קוקילידה אחת באמצע להפוך על הקוקילדה את המוס שהקפאנו ומעל נניח את הקוקילדה הנוספת

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית 24 קוטר. 
שאלה: ממה נוצר החתיכות הלבנות בקוקילדה?
תשובה: שמתי בתערובת של הקוקילדה, שוקולד צ'יפס שוקולד לבן.
שאלה: מה זה  בשלב 2 לקחת שקף לא הבנתי?
תשובה: לסדר שקף מסביב לתבנית על מנת שהמוס יצא ישר אחרי הקפאה.
שאלה: חייב ג׳לטין במוס? אפשר לעשות בלי?
תשובה:  חייב ג'לטין במוס.
שאלה: מה אפשר במקום חמאה ?
תשובה: אפשר להשתמש בשמן במקום , למרות שעדיף חמאה.

עוד מתכונים מבוקשים:

 
קוקילידה ביתית משגעת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *