מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר
מצרכים
2 חצילים
2 כוסות אורז
קצת שמן
בשר טחון חצי ק"ג
2 בצלים
1 תפוח אדמה
חצי צרור פטרוזיליה
מלח פלפל שחור
מעט כמון וראס אל חנות או בהרט
אופן הכנה
- ראשית נפרוס חציל לאורכו ונטגן עד למצב שחום כהה
- נסנן את כל השמן ממנו
- נבשל 2 כוסות אורז עם 3 כוסות מים קצת שמן קצת מלח.
- נעבור לבשר הטחון: חצי ק"ג, טוחנים עם 2 בצלים, 1 תפוח אדמה, חצי צרור פטרוזיליה, תבלינים: מלח פלפל שחור מעט כמון וראס אל חנות או בהרט , קצת שמן.
- את החצילים מסדרים ומרפדים כל תבנית כאשר נשאיר חצי חציל מחוץ לתבנית(על מנת לסגור בסוף)
- נסדר שכבה של בשר טחון בכל התבנית, שכבה של אורז, ואז שוב שכבה של בשר טחון
- נסגור את שאריות החציל כלפי מעלה
- נכניס לתנור ל 170 מעלות כשעה
- כשמתקרר נהפוך על צלחת.
שאלות ותשובות
שאלה: האם אפשר להכין את התבשיל בתבנית עגולה 26?
תשובה: בהחלט, אפשרי גם תבנית עגולה רגילה.
שאלה: האם מבשלים את הבשר לפני ששמים בתנור ?
תשובה: לא, הבשר מתבשל בתנור. אין צורך לבשל קודם.
שאלה: אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן?
תשובה: אפשר עם שמן זית.
שאלה: כמה שכבות של אורז ובשר לשים?
תשובה: יש לשים 2 שכבות.
שאלה: האם החצילים לא נשרפים בשעה הזו בתנור או האם מכסים בנייר?
תשובה: לא נשרפים. שמים במרכז התנור .אפשרי גם לכסות בנייר כסף..
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה
- מתכון: קובה בורגול בקלי קלות
- מתכון: קציצות ירק מושלמות



הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!