מאפים ולחמים

לחמניות ביתיות מנצחות

הגיע הזמן שתתפנקו! אם יש משהו שהוא בגדר חובה בכל מחברת מתכונים שיהיה לכם זה לחמניות אלה! לחמניות נחטפות! פריכות מבחוץ ואווריריות ועדינות מבפנים. אין אורח שלכם שלא יבקש מכם מתכון אחרי טעימתם! בתיאבון.

מתכון באדיבות: אורטל אביצור – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות ביתיות מנצחות

מצרכים 

כמות: 24 לחמניות
*קילו קמח+כוס
*כפית גדושה מלח (שמים בתוך גומה בקמח ומכסים בקמח. כדי שהמלח לא יגע בשמרים)
*2 כפות שמרים יבשים
*חצי כוס סוכר
*2 כוסות מים פושרים
*2 ביצים
*כפית סילאן
*חצי כוס שמן


אופן הכנה 

ללוש את כל החומרים
להתפיח שעה וחצי
לישה נוספת. לחלק ל24 כדורים ולקלוע לצורה הרצויה
להתפיח כחצי שעה/ עד שמכפיל את הנפח
להבריש בביצה ולפזר שומשום ו…לתנור
אפיה בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ18 דקות

הערות:
*הבצק צריך להיות רך ונעים
*מומלץ לשמן את הקערה והבצק לפני התפחה ראשונה
*בתמונה יש 24 בתבנית… בתנור רגיל נכנסים 12 לחמניות בתבנית.

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס מדידה מדובר?
תשובה: כוס זכוכית שקופה פשוטה , אלו עם הידית. נפח 230מ”ל

שאלה: באיזה סדר להכניס את החומרים?
תשובה: הכנסת החומרים לפי הסדר שכתוב במתכון

שאלה: אפשר לוותר על הסילאן? זה לא יצא לחמניות מתוקות ?
תשובה: הכמות מזערית אז הן לא יהיו מתוקות. אבל בכל מקרה  אפשר לוותר על הסילאן.  

שאלה: איזה גודל ביצים מדובר?
תשובה: במתכון משתמשים בגודל M , אבל זה לא ממש קריטי

שאלה: זה בצק שמתאים גם לחלות?
תשובה:  אפשר להכין חלות מזה. יותר מוצלח ללחמניות.. צריך לוודא שהחלות אפויות מבפנים (קצת יותר זמן אפיה מהלחמניות)

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • נטלי טרשיש: יצא מושלם מושלם מושלם, תודה רבה!”
    • אורטל יפרח אוחנה: הנה התוצאה שלי!” 

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות ביתיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

    1. מניסיון שלנו תמיד אפשר לשלב, רק לדעת שזה עלול לפגוע במרקם וקצת גם בטעם. כמובן שאת מוזמנת לנסות ולעדכן איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker