עוגותעוגות ללא אפייה

עוגת מוס קפה ושוקולד חלב

עוגה יפייפיה ומפנקת, עוגת מוס ללא אפייה בשתי גרסאות, אחת מוס קפה ושנייה מוס שוקולד. עוגה קלילה ,מתוקה, ביתית ומנחמת, כזו שעושה לך חשק לרוץ ולהכין כוס תה חם או קפה. עוגה ששובה את העיניים, מושלמת לאירוח ואפילו ליום הולדת. למה אתם מחכים? לא תרוצו להכין?
מתכון באדיבות: ארה בלינקי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת מוס קפה ושוקולד חלב

מצרכים 

א) להכנת מוס קפה:
250 גרם שוקולד לבן
שני מיכלים שמנת מתוקה
2 כפיות נס קפה
5 גרם ג’לטין מומס ב 3 כפות מים קרים

ב) להכנת מוס שוקולד :
250 גרם שוקולד חלב
שני מיכלי שמנת מתוקה
חמש גרם ג’לטין מומס בשלוש כפות מים


אופן הכנה 

להכנת מוס קפה:
א) נמיס את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת, ומוסיפים את הג’לטין. אחר כך מצננים.
נקציף את מיכל השמנת השני, ולתוכו נכניס את תערובת השוקולד והקפה בתנועת קיפול. נעביר לתבנית ונמלא עד החצי. נכניס למקפיא לשלוש שעות.

מכינים מוס שוקולד חלב:
ב) ממיסים את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת מתוקה, נוסיף לזה את הג’לטין, ואחר -כך מצננים.
נקציף את המיכל השמנת השני, לתוכו נכניס פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול . נעביר את המוס לתבנית. אפשר לשים גם שכבת לוטוס אם מתחשק לכם.
נקפיא למשך הלילה

שאלות ותשובות

שאלה:זו תבנית מיוחדת ? מאיפה קונים?
תשובה: כן, תבנית בשם סליקומארט. קונים בכל החנויות לאפייה אך הן קצת יקרות. אפשר למצוא גם בעלי אקספרס ב 10$.

שאלה: אבל אפשר להכין אותה בתבנית אחרת?מסיליקון למשל?
תשובה: בטח, אפשר להכין בכל תבנית.

שאלה: מה זה הציפוי הורוד?
תשובה: זה גלסאז’, או בתרגום מאנגלית ציפוי מראה. בבקשה מתכון בתמונה כאן.

שאלה: הגלסא’ז טעים? או רק יפה אף פעם לא ניסיתי. עוגה יפיפיה.
תשובה: הוא פשוט מאוד מתוק אבל בגלל שהשכבה יוצאת דקה מאוד זה משתלב יפה עם הטעם של העוגה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת מוס

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close