מתכון: עוגת מוס קפה ושוקולד חלב
מצרכים
א) להכנת מוס קפה:
250 גרם שוקולד לבן
שני מיכלים שמנת מתוקה
2 כפיות נס קפה
5 גרם ג'לטין מומס ב 3 כפות מים קרים
ב) להכנת מוס שוקולד :
250 גרם שוקולד חלב
שני מיכלי שמנת מתוקה
חמש גרם ג'לטין מומס בשלוש כפות מים
אופן הכנה
להכנת מוס קפה:
א) נמיס את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת, ומוסיפים את הג'לטין. אחר כך מצננים.
נקציף את מיכל השמנת השני, ולתוכו נכניס את תערובת השוקולד והקפה בתנועת קיפול. נעביר לתבנית ונמלא עד החצי. נכניס למקפיא לשלוש שעות.
מכינים מוס שוקולד חלב:
ב) ממיסים את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת מתוקה, נוסיף לזה את הג'לטין, ואחר -כך מצננים.
נקציף את המיכל השמנת השני, לתוכו נכניס פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול . נעביר את המוס לתבנית. אפשר לשים גם שכבת לוטוס אם מתחשק לכם.
נקפיא למשך הלילה
שאלות ותשובות
שאלה:זו תבנית מיוחדת ? מאיפה קונים?
תשובה: כן, תבנית בשם סליקומארט. קונים בכל החנויות לאפייה אך הן קצת יקרות. אפשר למצוא גם בעלי אקספרס ב 10$.
שאלה: אבל אפשר להכין אותה בתבנית אחרת?מסיליקון למשל?
תשובה: בטח, אפשר להכין בכל תבנית.
שאלה: מה זה הציפוי הורוד?
תשובה: זה גלסאז', או בתרגום מאנגלית ציפוי מראה. בבקשה מתכון בתמונה כאן.
שאלה: הגלסא'ז טעים? או רק יפה אף פעם לא ניסיתי. עוגה יפיפיה.
תשובה: הוא פשוט מאוד מתוק אבל בגלל שהשכבה יוצאת דקה מאוד זה משתלב יפה עם הטעם של העוגה.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!