מאפים ולחמים

חלות רכות לשבת

אצלנו בבית אין שבת בלי חלה ואני לא מדברת על החלות הקנויות אלא חלות אווריריות תוצרות בית אשר יוצאות ישר מהתנור אל שולחן השבת. אני יודעת שאתם בטח חושבים בשביל מה לטרוח אם אפשר לקנות מוכןאבל אני מבטיחה לכולם שאין כמו חלות ביתיות ומה גם שהמתכון קל במיוחד.

 

מתכון באדיבות:  מלכי בודיק – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלות רכות לשבת

מצרכים 

2 ק“ג קמח לבן מנופה
4 כפות שמרים יבשים
כוס וחצי סוכר
½ 6 כוסות מים חמימים (כוס חד פעמית)
כוס שמן
2 כפות מלח גדושות

לציפוי:

ביצה אחת
כפית סוכר
כפית חומץ


אופן הכנה 

נפורר את השמרים לצלחת עמוקה עם מים חמימים וכף סוכר. נניח בצד ובינתיים נכין את הבצק במיקסר. יש לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ו ½ 5 כוסות מים חמימים, סוכר ושמן ולבסוף את השמרים שהמסנו. ניתן למיקסר לעבוד במשך 3 דקות, נוסיף את המלח ונלוש 10 דקות נוספות.

בשלב הבא ניקח את גוש הבצק ונשמן אותו, אחר כך נכניס לשקית, נקשור ניתן לו לתפוח במקום חמים לשעה (עד להכפלת הנפח). נחלק את הבצק ל 6 חלקים, ואחר כך כל חלק נחלק ל 4 (סה“כ 24 חתיכות).

מכל 4 חתיכות נקלע חלה ונניח על מגש עם נייר אפייה. בטרם נאפה ניתן לבצק לתפוח לעוד שעה (אל תוותרו אל שלב זה). לאחר שתפח נמרח אותו בביצה טרופה עם כפית הסוכר והחומץ. נפזר שומשום ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. כאשר החלות מקבלות צבע שחום הן מוכנות.

תיהנו!

עוד מתכונים מבוקשים:

חלות רכות לשבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker