מתכון באדיבות: אוריאן ישראלוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: ספינג’ ביתי לחנוכה
מצרכים
קילוגרם קמח
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
ביצה אחת
כף ערק
מים פושרים לפי הצורך
אופן הכנה
- נערבב את כל החומרים יחדיו עד שהבצק יהיה רך ודביק.
- נתפיח למשך כשעה שלמה.
- נשמן את הידיים, נעשה עיגולים עם חור ,נניח על נייר אפייה וניתן תפיחה של עוד כעשרים דקות.
- נחמם שמן עמוק לטיגון.
- נטגן משני הצדדים.
שאלות ותשובות
שאלה: מה אפשר לשים במקום הערק?
תשובה: יכולה קוניאק אבל לא חייבת .
זה רק בשביל האווריריות
שאלה: האם כאשר אני מכינה את העיגול עם החור לתפיחה זה לא נדבק ונוחת?
תשובה: אורלי סופר לא. בגלל זה את צריכה לשים על נייר אפייה ואז יחד עם נייר האפייה מכניסה לתוך השמן החם. ולאט מוציאה את נייר האפייה
שאלה: מעניין למה הערק?
תשובה: מורן וכפיר מרציאנו נותן אווריריות וסופג פחות שמן
שאלה: מה עם ביצים לשים בבצק?
תשובה: יש ביצה אחת במתכון.
שאלה: האם מרגישים ת הטעם של הערק?
תשובה: ערק נותן ארומה לבצק ומונע ספיגת שמן, אבל לא, לא מרגישים את הטעם.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: ספינג’ אוורירי אוריגינל
- מתכון: סופגניות מושלמות לכל השנה
- מתכון: סופגניות ממולאות קרם
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!