קובה מטוגנת במילוי בשר – מי רוצה לדעת איך מגלגלים 25 קובות בעשר דקות? מתכון מנצח לקובה בורגול מטוגנת במילוי בשר. קובה טעימה ביותר שכל אחד יכול להכין. מומלץ בחום!
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קובה מטוגנת במילוי בשר
מצרכים
לבצק:
חצי קילו בורגול גרישה
2 כוסות קמח מנופה
שליש כוס שמן
כף מלח
כף פפריקה
למילוי:
500 ג טחון בקר צלעות
כוס צנובר קלוי
שני בצלים גדולים
בהרט
פלפל שחור
מלח
אופן הכנה
- ראשית לשטוף את הגרישה תחת מים עד שיהיו צלולים.
- להניח את הגרישה בקערה עם מי ברז ל 20 דקות.
- בינתיים, נטגן בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, אליו נוסיף את הבשר בקר טחון ונערבב יחד עד שהבשר יאפיר
- עכשיו נוסיף את הצנוברים הקלויים וקצת בהרט, מלח ופלפל שחור טחון.
- מיד נניח במסננת עד שהבשר גם יגיר נוזלים וגם יתקרר.
- לאחר חצי שעה נסחוט טוב טוב את הנוזלים מה בורגול , נוסיף את הקמח המנופה השמן והפפריקה והמלח ,
- נערבב טוב טוב עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ..
- בשום אופן לא להוסיף מים !!!.
- נניח למנוחה את הבצק רבע שעה לערך ..
- כעת , נניח חצי מהבצק על נייר אפיה , מעליו נניח עוד נייר ונתחיל לרדד את הבצק , נקרוץ עם קורצן עיגולים,
- נניח מהמלית על כל עיגול מהמלית בשר , נשמן את הידיים ונסגור את הקובה ..
- ניתן להקפיא את הקובה לפני טיגון .
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה
- מתכון: קובה בורגול בקלי קלות
- מתכון: קציצות ירק מושלמות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!