מתכון באדיבות: אורית חדידה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: צ'ורוס ממולא
מצרכים
צו'רוס:
1. כוס מים
100. גרם חמאה או מחמאה
קורט מלח
כפית סוכר
1 וחצי כוסות קמח
1/2. שקית אבקת אפייה
3. ביצים
1. ליטר שמן לטיגון
תוספות:
סוכר עם קינמון
שוקולד ממוס
ריבת חלב
שוקולד לבן
או כל תוספת אחרת שבא לכם…
אופן הכנה
- בסיר שמים כוס מים חמים מהקומקום, מוסיפים את החמאה, המלח והסוכר ומבשלים על הגז.
- כשזה מגיע להמסה מלאה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ונותנים כמה ערבובים (כמו בהכנת פחזניות)
- נוסיף 3 ביצים בהדרגה: מוסיפים ביצה מערבבים ושוב ביצה ומערבבים… כך עם 3 הביצים.
- מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב גדול (אפשר בלי, רק צורתם תצא שונה…)
- מחממים שמן… לוחצים על שקית הזילוף ובעזרת סכין חותכים לפי הגודל הרצוי.
- מטגנים, מסננים מהשמן ומגישים! בתיאבון ובהצלחה.
שאלות ותשובות
שאלה: איך ממלאים את הצ'ורוס?
תשובה: עושים חור בעזרת קשית, ועם מזרק או שקית זילוף עם צנטר דק ממלאים
שאלה:שאלה: מיד אחרי הטיגון מפזרים סוכר?
תשובה: לא, טיגנתי, הנחתי על נייר סופג ושסיימתי לטגן שמתי. יש לציין שכמעט ולא היו ספוגים בשמן.
שאלה: עם איזה צנטר את משתמשת?
תשובה: כוכב גדול.
שאלה: מטגנים בשמן עמוק?
תשובה: כן.
שאלה: אורית חדידה באיזה כוס השתמשת? חד פעמי או כזאת רגילה של מטבח?
תשובה: 240 מ"ל
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!