כנאפה ביתית מושלמת – מתכון פשוט מאוד להכנה וטעים ברמות לכנאפה אסלית עם גבינת עזים עשירה ושנמסה בפה. בקלי קלות וללא בלגן. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: מעיין פינטו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: כנאפה ביתית מושלמת

מצרכים 

1 גביע גבינת עזים
1 גביע גבינת ריקוטה
כפית מי ורדים
400 גרם שערות קדאיף
200 גרם חמאה
צבע מאכל כתום
כוס סוכר
שתי כפיות מיץ לימון


אופן הכנה 

  • נכין את מי הסוכר: בסיר קטן להרתיח את הסוכר עם מים, מיץ לימון, ומי ורדים. (על כל כוס מים, כוס וחצי סוכר)
  • כשמגיע לרתיחה לכבות ולתת לזה להתקרר.
  • לפתוח לקערה את שערות הקדאיף. (רצוי גם לקצוץ אותן מעט)
  • לערבב חצי מהחמאה עם צבע מאכל כתום (לא חייב) ולשפוך על שערות הקדאיף עד שכולן מצופות חמאה.
  • לערבב את שתי הגבינות יחד ולהוסיף חצי כוס ממי הסוכר שהכנו.
  • לחמם מחבת עם חמאה.
  • להניח חצי כמות הקדאיף באופן אחיד ולשטח.
  • כשמתחיל מעט להשחים מוסיפים את הגבינה ומעליה את שאר הקדאיף
  • מטגנים בערך 10 דקות מכל בצד (ניתן להרים עם מזלג את הקצוות על מנת לראות את גוון השערות)
  • מניחים על צלחת שטוחה ושופכים מעל סירופ סוכר, ומקשטים בפיסטוקים טחונים.
  • פשוט מאוד להכנה וטעים ברמות, בתיאבון!

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה מים?
תשובה: אני השתמשתי בכוס וחצי גדולה של נס קפה. חצי כוס לבלילת הגבינות וכוס שלמה מעל הכנאפה.

שאלה: יש תחליף והמלצה לגבינה אחרת במקום גבינת עיזים?
תשובה: כל גבינה אחרת שאוהבים, מסקרפונה מורצלה פטה או כל דבר אחר שאת אוהבת

שאלה: איזה סוג של גבינת עזים? למריחה?
תשובה: כן.

שאלה: עדיף שלא לשים צבע מאכל נכון? זה מיותר ולא משפיע על הטעם.
תשובה: אכן מיותר רשמתי במתכון שלא חייב.. שמתי כי המשפחה ביקשה כנאפה כתום כמו המקור, אך בהחלט לא חייב.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

כנאפה ביתית מושלמת
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements