|
עוגת קרמבו לשבת – פינוק קטן גדול! כי אין כמוה, בין אם זה בחורף או בקיץ, עוגת קרמבו לשבת זה דבר שכל המשפחה אוהבת!

מתכון קל ומהיר לעוגה לשבת, מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: עדי מרדכי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
עוגת קרמבו לשבת

מתכון: עוגת קרמבו לשבת

מצרכים 

מרכיבים לתחתית העוגה:
2 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס קקאו
¼ כוס שמן
¼ כוס חלב
½ כוס קמח תופח

מרכיבים לקצפת וניל:

2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה
כוס חלב

מרכיבים לציפוי השוקולד:

1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
½ כוס חלב
25 גרם חמאה


אופן הכנה 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית פיירקס) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים 1 גבינה לבנה ומקפלים בעדינות.
מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר ידני או שחייב הקצפה?
תשובה: חייב הקצפה.

שאלה: אפשר במקום קקאו לשים שוקולית?
תשובה: אכן כן.

שאלה: למה תמיד שאני עושה את העוגה הזו לא יוצא לי הרבה קצפת?? כאילו יוצאת רק שכבה דקה..
תשובה: לשים לב לגודל התבנית, ואפשר גם להכפיל את כמויות מרכיבי שכבת הקצפת.

 

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

    1. היי אלינה, המתכון מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-קטנה = תבנית עגולה בקוטר 24

      1. קמח רגיל ואבקת אפייה, ההמרה בד"כ היא 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *