מתכון באדיבות: יפה דודיאן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוחים בחושה
מצרכים ואופן הכנה
שלוש ביצים
כוס אחד סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
שמנת חמוצה אחת
שתי כוסות קמח
שקית אחת אבקת אפיה
- מערבבים הכל ביחד עד לאיחוד ושאין גושים (אבל גם לא לערבב הרבה מדי)
- לתפוחים:
נקלף ארבעה תפוחים ונחתוך לקוביות קטנות
מוסיפים שתי כפות סוכר
כפית אחת קינמון
מבשלים כ 15 דקות
לקרר ולשים על תערובת העוגה - עכשיו נשמן שתי תבניות ארוכות
נשפוך את תערובת העוגה לתוכן
ונפזר מעל את התפוחים
לתנור שחומם מראש לאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה.
שאלות ותשובות
שאלה: התפוחים לא נבלעים לך לתחתית התבנית?
תשובה: חלק קטן (תראי בתמונה)
שאלה: במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה לפרווה?
תשובה: אולי בשמנת צמחית, אישית לא ניסיתי כי זה מתכון חלבי.
שאלה: אפשר להחליף את השמנת באשל.אני רוצה לעשות עכשו את העוגה ואין לי שמנת חמוצה.
תשובה: אני מאמינה שכן כי הכנתי פעם עם יוגורט זה כמעט אותו דבר
שאלה: איזה תפוחים??
תשובה: לא משנה מה שאת אוהבת
עוד מתכוני עוגות בחושות מבוקשים:
- מתכון: עוגת מייפל ואגוזים בחושה
- מתכון: עוגה בחושה תותים בקצפת
- מתכון: עוגת שיש בחושה קלה וטעימה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!