מתכון לעוגת תותים על בסיס בייגלה – טעם מתוק של פעם!
כל הקיץ חיכינו לתותים ועכשיו סוף סןף הזמן! התותים האדומים חזרו לשוק וישר למטבח. שילוב המושלם של תותים וגבינה, והפעם גם תחתית מבייגלה מלוח שמוסיפה צבע,טעם וטוויסט מעניין שיפתיע את כולם!
כל הקיץ חיכינו לתותים ועכשיו סוף סןף הזמן! התותים האדומים חזרו לשוק וישר למטבח. שילוב המושלם של תותים וגבינה, והפעם גם תחתית מבייגלה מלוח שמוסיפה צבע,טעם וטוויסט מעניין שיפתיע את כולם!
זמן בישול: 10 דקות
זמן כולל: 4 שעות, 30 דקות
כמות: 16-20 ריבועים
זמן כולל: 4 שעות, 30 דקות
כמות: 16-20 ריבועים
מצרכים :
לקרום העוגה:
2 כוסות פירורי בייגלה
3/4 כוס חמאה מומסת
3 כפות סוכר
למילוי:
1 כוס גבינת שמנת, מרוככת (225 גרם)
1 כוס קצפת לציפוי
1 כוס סוכר לבן
תוספת:
85 גרם של ג'לי בטעם תות
2 כוסות מים רותחים
1 1/4 כוסות תותים טריים, חתוכים (280 גרם)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור מראש ל 175 מעלות.
2. מערבבים היטב יחד את פירורי הבייגלה, הסוכר והחמאה המומסת.
3. יוצקים את התערובת לתבנית 33×23 ס״מ.
4. אופים במשך 10 דקות, או עד ששכבת הבייגלה קלויה קל. מניחים בצד כדי לתת לה להתקרר לחלוטין.
5. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הסוכר וגבינת השמנת עד שהתערובת חלקה.
6. מקפלים פנימה קצפת, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
7. מורחים באופן שווה על פני שכבת הבייגלה.
8. מכניסים למקרר במשך כ -30 דקות.
9. בקערה בינונית, מערבבים יחד את ג'לי בטעם תות עם מים רותחים.
10. מערבבים את תערובת הג'לי בתותים ושומרים במקרר למשך 5 דקות.
11. יוצקים מעל שכבת גבינת השמנת.
12. שומרים בקירור במשך כשעה לפחות.
12. שומרים בקירור במשך כשעה לפחות.
מתכון באדיבות sugarapron.com