ארוחות צהרייםדג

קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי

קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי – אמאלה כמה זה טעים!
אתם חייבים לנסות, לפחות פעם אחת… מבטיחה שתתאהבו. 

מתכון באדיבות: לינדה לגנואר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי

מצרכים 

2 טונה בשמן מסוננות מהשמן
בצל קטן מגורר דק
3 כפות כוסברה קצוצה דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור/לבן
1/4 כפית כמון

רוטב:
1 גמבה אדומה קטנה חתוכה לרצועות
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות
4-5 שיני שום קצוצות
חצי צרור כוסברה קצוץ
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כרכום
כוס וחצי מים


אופן הכנה 

מתחילים בקציצות, לפורר את הטונה לקערה, להוסיף שאר מרכיבי הקציצות ולערבב היטב, להכין קציצות מעט שטוחות ולטגן בשמן לא גבוה, משני הצדדים עד הזהבה קלה, מוציאים לצלחת וניגשים להכנת הרוטב. מי שלא מעוניין בטיגון אפשר גם לאפות, מניחים על נייר אפייה אופים בתנור מחומם מראש ל-180 עד שצד אחד מזהיב מעט, הופכים את הקציצות ואופים צד שני להזהבה בהירה.
להכנת הרוטב – בסיר רחב ושטוח, לפזר את הגמבה, הפלפל החריף, השום וחצי מהכוסברה הקצוצה, להוסיף 3-4 כפות שמן ולבשל תוך עירבוב 8-10 דקות, להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל מכוסה על להבה נמוכה כרבע שעה.
בקערה קטנה לערבב את התבלינים עם 3-4 כפות שמן ולהוסיף לסיר, לערבב ולהביא לרתיחה, לסדר את הקציצות בסיר ולפזר את שאר הכוסברה, לנענע מעט את הסיר כדי שהרוטב ירטיב את הקציצות גם מלמעלה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
* יצאו 14 קציצות מעלפות, יותר נכון 13 וחצי.

שאלות ותשובות

שאלה: נראה מהמם. שטלה הגיוני 2 ביצים ורק 3 כפות פירורי לחם?? זה נדבק לעיסה ולא מתפורר?
תשובה: דורה, שמתי בהתחלה 2 כפות גדושות פירורי לחם וזה היה רך מידיי, הוספתי עוד אחת וזה איפשר לי להגיע למרקם קצת יותר טוב כדי להכין קציצות, תשימי פירורים עד שאת מרגישה שאפשר להכין קציצות, המרקם עדיין רך אבל אחרי טיגון קצר הקציצות בסדר, אם שמים יותר מידיי פירורים הקציצה שתתקבל לא תהיה רכה ונימוחה אלא יותר קשה.

שאלה: מה אפשר במקום פירורי לחם למי שלא אוכל גלוטן אולי קמח חומוס אפשרי?
תשובה: יוכי אין לי תשובה אני באמת לא יודעת, לא מכירה קמח חומוס, התפקיד של פירורי לחם זה כדי לאחד את העיסה כדי שאפשר יהיה להכין קציצות, אולי כאחת שלא אוכלת גלוטן תמצאי פתרון לזה, משהו שמרגיש כמו פירורי לחם שיעזור לך לאחד את העיסה.

שאלה: כלומר אם זה קופסא רגילה אז זו קופסא אחת?
תשובה: זה שתי קופסאות שכל אחת 140 גרם לפני סינון השמן, אחרי סינון זה 98 גרם, מקופסא אחת יצאו לך סך הכל איזה 6-7 קציצות, לא שווה.

שאלה: מאוד טעים, ניתן לאכול אותם גם רק מטוגנות מאוד מוצלח!
תשובה: האמת שאכלתי אחת אחרי הטיגון. היה טעים!

שאלה: ממליצה רק עם טונה סטארקיסט 2 קופסאות!
תשובה: סטארקיסט הכי טוב.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שלי הופטמן: "גם אני הכנתי יצא אש!"

 

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות טונה פיקנטיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close